Vraag het ze zelf....

We kunnen je uitleggen hoe plezierig, afwisselend en uitdagend het werken bij PDC kan zijn, maar de beste indruk krijg je door de PDC'ers zelf aan het woord te laten. Daarom vind je hier enkele bijdragen van collega's over wat je wel, en wat je niet te wachten staat.

Ervaringen van medewerkers, trainees en stagiairs

Judith, student internationale betrekkingen en vergelijkende politiek, nu trainee

Na vijf jaar studeren had ik nog weinig werkervaring opgedaan dus ging ik op zoek naar een plek waar ik kennis uit mijn studies (internationale betrekkingen en vergelijkende politiek) in de praktijk toe kon passen. Waar beter dan in een redactie die dagelijks werkt met Nederlandse en Europese politiek?

Ruben, student International Relations in Historical Perspective 2022

Na het behalen van mijn master International Relations in Historical Perspective solliciteerde ik eind 2021 naar de stagefunctie bij de centrale redactie van PDC om relevante werkervaring op te doen. Ik wilde ervaren hoe het is om op een redactie te werken waar politieke actualiteit centraal staat. Ook wilde ik mijn kennis over Nederlandse en Europese politieke besluitvorming vergroten. Omdat je in de centrale redactie actuele politieke ontwikkelingen volgt en deze informatie verwerkt, leek de stage bij PDC mij leerzaam.

Thijs, student Public Administration, 2020-2021

In de afrondende fase van mijn master besloot ik twee dingen: ik wilde me bezig gaan houden met de (internationale) politiek en ik wilde praktijkervaring opdoen, het liefst in de vorm van een stage of een traineeship om de overstap tussen studie en werken behapbaar te houden. De stage bij de centrale redactie van PDC bleek daarvoor een perfecte keuze: ik kon me voor 36 uur in de week bezig gaan houden met allerlei facetten van de Europese en Nederlandse politiek.

Hanke, student International Relations in Historical Perspective, 2020

Mijn stage bij PDC was onderdeel van mijn master International Relations in Historical Perspective. Tijdens deze master, en daarvoor tijdens mijn bachelor, hield ik me vooral bezig met thema's buiten Nederland en de EU, waardoor ik weinig afwist van deze twee politieke stelsels. Door mijn stage bij PDC wilde ik meer kennis over deze onderwerpen opdoen en daarnaast mijn schrijfervaring inzetten en uitbreiden. Bovendien kon ik zo praktijkervaring opdoen in een niet-academische omgeving, op een prachtig plekje in Den Haag.

Laura, student Internationale Betrekkingen en Organisaties 2019-2020

Aan het eind van mijn bachelorfase begon steeds meer de vraag te spelen: wat wil ik? Tijdens mijn studie Internationale Betrekkingen en Internationale Organisaties (IBIO) in Groningen had ik mij verdiept in de Europese Unie. Ik wilde daar in mijn master dan ook zeker mee verder. Maar op welke manier? Voor verschillende journalistieke masters bleek ik een gebrek aan ervaring te hebben en ik raakte verstrikt in het aanbod aan masters met een Europees randje.

Ruben, student Liberal Arts & Sciences 2019-2020

In het laatste jaar van mijn bacheloropleiding Liberal Arts & Sciences aan University College Maastricht besloot ik een jaar tussen bachelor en master in te plannen om werk- en praktijkervaring op te doen. Tijdens mijn opleiding had ik me vanuit verschillende invalshoeken op (Europese) politieke vraagstukken gestort. Voor ieder probleem kon ik meerdere oplossingen voordragen en die vervolgens eigenhandig weer ontkrachten. Daarna wilde ik wel eens van dichterbij meemaken hoe de 'echte' politieke besluitvorming tot stand komt: hoe en waarom wordt de ene wet of begroting wel aangenomen en de andere niet?

Edgar, nu projectmanager, trainee in 2018

In 2018 solliciteerde ik naar een traineeship bij PDC. Wat opviel aan de sollicitatieprocedure waren de degelijke, lange bijeenkomsten. De eerste sollicitatieronde duurde ongeveer drie uur; ik sprak met diverse medewerkers en er werd een redactietest afgenomen.

Sophie, student politicologie internationale betrekkingen 2019

Na het afronden van mijn master politicologie (internationale betrekkingen) had ik al wat werkervaring opgedaan. Toch wilde ik nog graag mijn kennis over de Europese Unie en schrijfvaardigheden verder verbeteren. De vacature voor stagiair centrale redactie bij PDC sprak mij daarom meteen aan.

Linda, student European Studies 2019

Als student European Studies aan de KU Leuven merkte ik dat 'Brussel' voor veel mensen 'ver weg' en 'erg ingewikkeld' is. Na het afronden van mijn Master wilde ik daarom graag leren hoe je informatie over Europese onderwerpen behapbaar kunt maken voor een breder publiek. Tijdens mijn studie schreef ik alleen in academische taal over de Europese Unie. Als redactiestagiair bij PDC heb ik toegankelijker leren schrijven.

Steffen, Student HBO informatica, 2018

Tijdens mijn zoektocht naar een afstudeerplaats heb ik negen verschillende bedrijven benaderd. PDC gaf bijzonder vlot een reactie terug en kwam bovendien ook erg enthousiast en netjes over. De vacature was eigenlijk voor een derde-jaars IT stagiair bedoeld, maar gelukkig kwam er, door heldere en vlotte communicatie van beide kanten, snel een afstudeerplan tot stand.

Sjors, student HBO IT in 2017

Sjors liep van februari 2017 tot maart 2018 als programmeur stage bij PDC. Hij wilde iets met Deep Learning doen en had nog nooit van PDC gehoord.

Nieuwsgierig?

Wil je graag samen met leuke collega's in een inspirerende werkomgeving werken? Ga je voor uitdagende en zeer uiteenlopende projecten en aansprekende opdrachtgevers? Denk je dat je een goede aanvulling bent voor PDC? Dan is een baan bij PDC misschien wat voor jou.

PDC biedt boeiende en leerzame stageplaatsen voor universitaire en hbo-studenten. Tijdens je stageperiode werk je mee aan de bouw van internet- en intranetsites voor het bedrijfsleven, de overheid en de non-profitsector. Je doet tijdens je stage de benodigde vakkennis op en je leert om binnen de context van een bedrijf zelfstandig en kritisch in een team te werken.