Vraag het ze zelf....

We kunnen je uitleggen hoe plezierig, afwisselend en uitdagend het werken bij PDC kan zijn, maar de beste indruk krijg je door de PDC'ers zelf aan het woord te laten. Daarom vind je hier enkele bijdragen van collega's over wat je wel, en wat je niet te wachten staat.

Ervaringen van medewerkers, trainees en stagiairs

Laura, student Internationale Betrekkingen en Organisaties 2019-2020

Aan het eind van mijn bachelorfase begon steeds meer de vraag te spelen: wat wil ik? Tijdens mijn studie Internationale Betrekkingen en Internationale Organisaties (IBIO) in Groningen had ik mij verdiept in de Europese Unie. Ik wilde daar in mijn master dan ook zeker mee verder. Maar op welke manier? Voor verschillende journalistieke masters bleek ik een gebrek aan ervaring te hebben en ik raakte verstrikt in het aanbod aan masters met een Europees randje.

Ruben, student Liberal Arts & Sciences 2019-2020

In het laatste jaar van mijn bacheloropleiding Liberal Arts & Sciences aan University College Maastricht besloot ik een jaar tussen bachelor en master in te plannen om werk- en praktijkervaring op te doen. Tijdens mijn opleiding had ik me vanuit verschillende invalshoeken op (Europese) politieke vraagstukken gestort. Voor ieder probleem kon ik meerdere oplossingen voordragen en die vervolgens eigenhandig weer ontkrachten. Daarna wilde ik wel eens van dichterbij meemaken hoe de 'echte' politieke besluitvorming tot stand komt: hoe en waarom wordt de ene wet of begroting wel aangenomen en de andere niet?

Edgar, nu projectmanager, trainee in 2018

In 2018 solliciteerde ik naar een traineeship bij PDC. Wat opviel aan de sollicitatieprocedure waren de degelijke, lange bijeenkomsten. De eerste sollicitatieronde duurde ongeveer drie uur; ik sprak met diverse medewerkers en er werd een redactietest afgenomen.

Sophie, student politicologie internationale betrekkingen 2019

Na het afronden van mijn master politicologie (internationale betrekkingen) had ik al wat werkervaring opgedaan. Toch wilde ik nog graag mijn kennis over de Europese Unie en schrijfvaardigheden verder verbeteren. De vacature voor stagiair centrale redactie bij PDC sprak mij daarom meteen aan.

Linda, student European Studies 2019

Als student European Studies aan de KU Leuven merkte ik dat 'Brussel' voor veel mensen 'ver weg' en 'erg ingewikkeld' is. Na het afronden van mijn Master wilde ik daarom graag leren hoe je informatie over Europese onderwerpen behapbaar kunt maken voor een breder publiek. Tijdens mijn studie schreef ik alleen in academische taal over de Europese Unie. Als redactiestagiair bij PDC heb ik toegankelijker leren schrijven.

Tesse, student Internationale Betrekkingen en Organisaties 2019

Na het behalen van mijn bachelor Internationale Betrekkingen en Organisaties besloot ik een kijkje te nemen in de praktijk. Onder andere om een beter antwoord te kunnen geven op de vraag: wat wil ik later worden? Mijn werkervaringsstage bij PDC heeft mij een beter inzicht gegeven in het politieke domein en de totstandkoming van wet- en regelgeving. Organiseren, prioriteren en nauw samenwerken kwamen tijdens mijn stage veelvuldig aan de orde.

Sabine, student Transnational Legal Studies 2018

Al op de basisschool waren aardrijkskunde en geschiedenis mijn favoriete vakken. Op de middelbare school kwam ik erachter dat ik vooral Europa, politiek en taal interessant vond. De keuze voor een studie Europese Studies aan de Universiteit van Amsterdam was dan ook snel gemaakt. Daarna heb ik mijn weg vervolgd naar de Vrije Universiteit voor de master Transnational Legal Studies. Omdat in geen van beide studies een stage verplicht was, heb ik pas in de laatste fase van mijn master gekozen voor een stage en kwam ik terecht bij PDC.

Erwin, bachelor Bestuurs- en Organisatiewetenschappen 2018/2019

Aan het einde van mijn bachelor Bestuurs- en Organisatiewetenschappen wilde ik niet gelijk door met een master maar even iets anders doen dan studeren. Daarnaast wilde ik graag relevante werkervaring opdoen. Bij PDC heb ik tijdens mijn stage werk kunnen doen dat inhoudelijk goed aansloot bij mijn studie en heb ik mijn professionele vaardigheden verder kunnen ontwikkelen.

Svenne, student Political Science and Public Administration 2018

Het volgen van een stage is geen verplicht onderdeel van mijn onderzoeksmaster Politicologie en Bestuurskunde. Mijn reden om naar een stageplaats bij PDC te solliciteren was dat ik al tijdens mijn studie relevante werkervaring wilde opdoen. Tot dan toe had ik alleen stages als onderzoeksassistent of onderwijsassistent bij de universiteit gedaan. Ik was benieuwd wat de arbeidsmarkt buiten de universiteit om mij te bieden had. Hoe kan ik mijn opgedane kennis en vaardigheden inzetten in de praktijk? Hoe maak je de vertaalslag naar het grote publiek? En wat ligt mij eigenlijk meer: redactioneel werk of juist organisatorisch aan de slag gaan? Dankzij mijn stage bij PDC kan ik op deze vragen nu een antwoord geven.

Steffen, Student HBO informatica, 2018

Tijdens mijn zoektocht naar een afstudeerplaats heb ik negen verschillende bedrijven benaderd. PDC gaf bijzonder vlot een reactie terug en kwam bovendien ook erg enthousiast en netjes over. De vacature was eigenlijk voor een derde-jaars IT stagiair bedoeld, maar gelukkig kwam er, door heldere en vlotte communicatie van beide kanten, snel een afstudeerplan tot stand.

Sjors, student HBO IT in 2017

Sjors liep van februari 2017 tot maart 2018 als programmeur stage bij PDC. Hij wilde iets met Deep Learning doen en had nog nooit van PDC gehoord.

Nieuwsgierig?

Wil je graag samen met leuke collega's in een inspirerende werkomgeving werken? Ga je voor uitdagende en zeer uiteenlopende projecten en aansprekende opdrachtgevers? Denk je dat je een goede aanvulling bent voor PDC? Dan is een baan bij PDC misschien wat voor jou.

PDC biedt boeiende en leerzame stageplaatsen voor universitaire en hbo-studenten. Tijdens je stageperiode werk je mee aan de bouw van internet- en intranetsites voor het bedrijfsleven, de overheid en de non-profitsector. Je doet tijdens je stage de benodigde vakkennis op en je leert om binnen de context van een bedrijf zelfstandig en kritisch in een team te werken.