Vraag het ze zelf....

We kunnen je uitleggen hoe plezierig, afwisselend en uitdagend het werken bij PDC kan zijn, maar de beste indruk krijg je door de PDC'ers zelf aan het woord te laten. Daarom vind je hier enkele bijdragen van collega's over wat je wel, en wat je niet te wachten staat.

Ervaringen van stagiairs en trainees

Svenne, student Political Science and Public Administration 2018

Het volgen van een stage is geen verplicht onderdeel van mijn onderzoeksmaster Politicologie en Bestuurskunde. Mijn reden om naar een stageplaats bij PDC te solliciteren was dat ik al tijdens mijn studie relevante werkervaring wilde opdoen. Tot dan toe had ik alleen stages als onderzoeksassistent of onderwijsassistent bij de universiteit gedaan. Ik was benieuwd wat de arbeidsmarkt buiten de universiteit om mij te bieden had. Hoe kan ik mijn opgedane kennis en vaardigheden inzetten in de praktijk? Hoe maak je de vertaalslag naar het grote publiek? En wat ligt mij eigenlijk meer: redactioneel werk of juist organisatorisch aan de slag gaan? Dankzij mijn stage bij PDC kan ik op deze vragen nu een antwoord geven.

Yasmine, student Internationale Betrekkingen, 2017/2018

Kort na het afronden van mijn Master Internationale Betrekkingen ben ik begonnen als trainee bij PDC. Ik was op zoek naar een veelzijdige organisatie met maatschappelijk relevantie en veel afwisseling in de taken. Dat heb ik bij PDC gevonden.

Steffen, Student HBO informatica, 2018

Lees meer

Thom, student Internationl Relations in Historical Perspective 2017/2018

Als masterstudent International Relations in Historical Perspective was ik op zoek naar een uitdagende stage met een journalistiek randje. Het liefste wilde ik iets met nadruk op nieuws over de instituties, in plaats van het smeuïge politieke drama dat vaak de voorpagina's haalt. De redactiestage bij PDC bood deze diepgang. Dankzij deze stage heb ik veel geleerd en een mooie stap gezet voor mijn verdere carrière.

Sjors, student HBO IT in 2017

Sjors loopt sinds februari 2017 als programmeur stage bij PDC. Hij wilde iets met Deep Learning doen en had nog nooit van PDC gehoord.

Michelle, student geschiedenis in 2017

Eind januari 2017 startte ik met mijn stage bij PDC. Na een paar intensieve introductiedagen kon ik al snel volledig meedraaien in de centrale redactie. De aanloop naar de verkiezingen van maart drukten hun stempel op mijn stage: een volle agenda om te verwerken, maar altijd nieuws!

Burcu, student Communication and Multimedia Design 2016

Tijdens mijn studie Communication and Multimedia Design wilde ik graag stage lopen bij een bedrijf om waardevolle ervaring op te doen. Dit wilde ik doen door het toepassen van diverse technieken binnen projectteams, vergroten van mijn visuele vaardigheden en het verder ontwikkelen van mijn front-end kennis. De stage bij PDC was in dat kader heel erg interessant voor mij.

Rogelio, Student Communicatie en Multimedia design in 2015

Voor mij was het een raadsel. Visual Designer of Front-end Developer, wat vind ik het leukst om te doen? Om deze vraag te beantwoorden ging ik op zoek naar een bedrijf waarbij de werkzaamheden breed waren en ik van beide richtingen de smaak te pakken kon krijgen. Dat is uiteindelijk een stage bij PDC geworden.

Nieuwsgierig?

Wil je graag samen met leuke collega's in een inspirerende werkomgeving werken? Ga je voor uitdagende en zeer uiteenlopende projecten en aansprekende opdrachtgevers? Denk je dat je een goede aanvulling bent voor PDC? Dan is een baan bij PDC misschien wat voor jou.

PDC biedt boeiende en leerzame stageplaatsen voor universitaire, hbo- en mbo- studenten. Tijdens je stageperiode werk je mee aan de bouw van internet- en intranetsites voor het bedrijfsleven, de overheid en de non-profitsector. Je doet tijdens je stage de benodigde vakkennis op en je leert om binnen de context van een bedrijf zelfstandig en kritisch in een team te werken.