Stages

PDC biedt boeiende en leerzame stageplaatsen voor universitaire en hbo-studenten. Tijdens je stageperiode werk je mee aan de bouw van internet- en intranetsites voor het bedrijfsleven, de overheid en de non-profitsector. Je doet tijdens je stage de benodigde vakkennis op en je leert om binnen de context van een bedrijf zelfstandig en kritisch in een team te werken.

Welke stages biedt PDC

Op dit moment biedt PDC geen stageplaatsen aan.

Goede resultaten

PDC heeft jarenlange ervaring met het aanbieden van stageplaatsen op verschillende niveaus. In de loop van de jaren hebben de talrijke stagiairs goede resultaten geboekt voor hun opleiding, zichzelf en PDC . Het succes van een stage is natuurlijk voor een groot deel afhankelijk van je inzet. Een stage bij PDC is voor veel stagiairs een prima opstap gebleken bij het begin van hun carrière. Sommigen zijn inmiddels al een collega geworden.

Begeleiding

Je wordt begeleid door een ervaren PDC'er waarmee je de eerste periode van je stage nauw samenwerkt. Hiermee wordt een goed kader gecreëerd waarbinnen je aan het werk kunt. Als je een goed idee hebt voor een stage-opdracht bieden wij je alle mogelijkheden om daarmee aan de slag te gaan. Bij de stages die we aanbieden zijn er verschillende invalshoeken al naar gelang je opleiding, ideëen en interesses.

Vormgeven en uitbouwen

Binnen de randvoorwaarden van de opleiding en de PDC-projecten mag je je stageopdrachten naar eigen inzicht en voorkeur vormgeven en uitbouwen. Uiteraard heb je wekelijks overleg met je stage-begeleider om de voortgang te bespreken en kun je altijd terecht bij de andere PDC'ers. Je moet niet raar opkijken als zij juist een beroep op jou doen.

Werkzaamheden

Tijdens je stageperiode doe je werkzaamheden voor het hele bedrijf of voor één bepaald project. De werkzaamheden zijn afhankelijk van je opleiding en de inrichting van je stage. Deze kunnen variëren van programmeerwerk tot het doen van onderzoek en van het redactioneel onderhoud van websites tot het ontwerpen van grafische toepassingen. Het houden van een presentatie of het bezoeken van een beurs of congres behoort ook tot de stage.

Ervaringen van PDC-stagiairs en trainees

Guus, student geschiedenis, 2021-2022

Tijdens mijn studie Geschiedenis had ik al regelmatig gebruik gemaakt van het biografisch archief van PDC. Ik ben zo ook op hun andere sites terechtgekomen en vond het indrukwekkend over hoe veel verschillende zaken informatie geboden werd. Daardoor was het ook een mooie optie toen er een stageplek beschikbaar kwam. Ik volgde het nieuws al uit eigen interesse, maar had me bij mijn studie vooral bezig gehouden met politieke geschiedenis. Deze stage leek me dus een goede plek om me actiever bezig te houden met de actualiteiten en ook nog werkervaring op te doen.

Hanke, student International Relations in Historical Perspective, 2020

Mijn stage bij PDC was onderdeel van mijn master International Relations in Historical Perspective. Tijdens deze master, en daarvoor tijdens mijn bachelor, hield ik me vooral bezig met thema's buiten Nederland en de EU, waardoor ik weinig afwist van deze twee politieke stelsels. Door mijn stage bij PDC wilde ik meer kennis over deze onderwerpen opdoen en daarnaast mijn schrijfervaring inzetten en uitbreiden. Bovendien kon ik zo praktijkervaring opdoen in een niet-academische omgeving, op een prachtig plekje in Den Haag.

Laura, student Internationale Betrekkingen en Organisaties 2019-2020

Aan het eind van mijn bachelorfase begon steeds meer de vraag te spelen: wat wil ik? Tijdens mijn studie Internationale Betrekkingen en Internationale Organisaties (IBIO) in Groningen had ik mij verdiept in de Europese Unie. Ik wilde daar in mijn master dan ook zeker mee verder. Maar op welke manier? Voor verschillende journalistieke masters bleek ik een gebrek aan ervaring te hebben en ik raakte verstrikt in het aanbod aan masters met een Europees randje.

Ruben, student Liberal Arts & Sciences 2019/2020

In het laatste jaar van mijn bacheloropleiding Liberal Arts & Sciences aan University College Maastricht besloot ik een jaar tussen bachelor en master in te plannen om werk- en praktijkervaring op te doen. Tijdens mijn opleiding had ik me vanuit verschillende invalshoeken op (Europese) politieke vraagstukken gestort. Voor ieder probleem kon ik meerdere oplossingen voordragen en die vervolgens eigenhandig weer ontkrachten. Daarna wilde ik wel eens van dichterbij meemaken hoe de 'echte' politieke besluitvorming tot stand komt: hoe en waarom wordt de ene wet of begroting wel aangenomen en de andere niet?

Sophie, student International Relations 2019

Na het afronden van mijn master politicologie (internationale betrekkingen) had ik al wat werkervaring opgedaan. Toch wilde ik nog graag mijn kennis over de Europese Unie en schrijfvaardigheden verder verbeteren. De vacature voor stagiair centrale redactie bij PDC sprak mij daarom meteen aan.

Erwin, bachelor Bestuurs- en Organisatiewetenschappen 2018/2019

Aan het einde van mijn bachelor Bestuurs- en Organisatiewetenschappen wilde ik niet gelijk door met een master maar even iets anders doen dan studeren. Daarnaast wilde ik graag relevante werkervaring opdoen. Bij PDC heb ik tijdens mijn stage werk kunnen doen dat inhoudelijk goed aansloot bij mijn studie en heb ik mijn professionele vaardigheden verder kunnen ontwikkelen.

Svenne, student Political Science and Public Administration 2018

Het volgen van een stage is geen verplicht onderdeel van mijn onderzoeksmaster Politicologie en Bestuurskunde. Mijn reden om naar een stageplaats bij PDC te solliciteren was dat ik al tijdens mijn studie relevante werkervaring wilde opdoen. Tot dan toe had ik alleen stages als onderzoeksassistent of onderwijsassistent bij de universiteit gedaan. Ik was benieuwd wat de arbeidsmarkt buiten de universiteit om mij te bieden had. Hoe kan ik mijn opgedane kennis en vaardigheden inzetten in de praktijk? Hoe maak je de vertaalslag naar het grote publiek? En wat ligt mij eigenlijk meer: redactioneel werk of juist organisatorisch aan de slag gaan? Dankzij mijn stage bij PDC kan ik op deze vragen nu een antwoord geven.

Steffen, Student HBO informatica, 2018

Tijdens mijn zoektocht naar een afstudeerplaats heb ik negen verschillende bedrijven benaderd. PDC gaf bijzonder vlot een reactie terug en kwam bovendien ook erg enthousiast en netjes over. De vacature was eigenlijk voor een derde-jaars IT stagiair bedoeld, maar gelukkig kwam er, door heldere en vlotte communicatie van beide kanten, snel een afstudeerplan tot stand.

Sjors, Student HBO IT, 2017

Burcu, student Communication and Multimedia Design, 2016-2017

Ook stage lopen bij PDC?

Als je belangstelling hebt voor één van de stageplaatsen, kun je per e-mail solliciteren. Noem in je brief je opleiding en werkervaring. Geef aan waarom je juist bij PDC stage wilt lopen.

Voeg daarnaast een uitgebreid cv toe en voorbeelden van "eigen werk" die relevant zijn voor de stage.

We reageren binnen één week op je sollicitatiebrief en nodigen je eventueel uit voor een gesprek.

Contactgegevens:

Liesbeth Weijs

Tel: 070-3560238

E-mail: li105@pdc.nl