Werkomgeving

PDC zit in een prachtig pand aan het Lange Voorhout in Den Haag. Bijna alle PDC'ers komen hier op de fiets of met het openbaar vervoer naartoe. Omdat veel opdrachtgevers in de buurt zitten, zul je vaak de fiets gebruiken voor een werkbezoek.

Locatie

Zodra je de deur uit loopt, sta je op het mooiste plein van Den Haag. Erg prettig om in je lunchpauze een wandeling door het gezellige centrum van onze Residentie te maken, en niet je heil te hoeven zoeken op een tochtige parkeerplaats op een kaal industrieterrein. Na werktijd zit je binnen een paar minuten op een terrasje aan Het Plein. In de zomer ben je bovendien zo op het strand van Scheveningen. Wij zijn niet de enigen die het Lange Voorhout een prachtige plek vinden. We zwaaien elk jaar op de derde dinsdag van september naar onze Koning als hij een rijtochtje met de Gouden Koets maakt.

Eigen(wijze) software

PDC gebruikt bij het werk voor een groot deel in eigen beheer ontwikkelde software. Het hiermee leren werken vergt enkele dagen tijd, maar biedt je op de langere termijn erg veel gemak en andere voordelen. Centraal bij PDC staat ons intranet. Geen standaard intranet, maar een plek waar je, naast je e-mail, een (persoonlijke en algemene) agenda en feeds, direct toegang hebt tot een centrale omgeving waarin je alle informatie kunt vinden die je nodig hebt voor jouw projecten. Wanneer we bij andere organisaties in huis worden ingezet, gebruiken we de software die door onze opdrachtgever wordt gebruikt.

Zelf je dagindeling maken

Sommige PDC'ers zitten om half 8 achter hun bureau, anderen beginnen hun dag tegen tienen. Zo lang mensen op je kunnen rekenen voor de taken die je zijn toevertrouwd, heb je veel vrijheid om een dagindeling te maken die bij jou past. Door het ontbreken van vaste werkplekken kun je, als je wilt, iedere dag ergens anders gaan zitten. Dit vergemakkelijkt de samenwerking doordat je op momenten dat overleg gewenst is, bij elkaar in de buurt kunt gaan zitten. Bovendien zit je in een open ruimte. Zo vang je nog eens wat op en breng je elkaar op goede ideeën.

Uitstekende brandstofvoorziening

We hebben een goed uitgeruste keuken met een échte koffie-machine, diverse soorten thee, vers fruit, frisdranken, sappen, etc. Omdat we allemaal van deze prettige voorzieningen genieten, is het opruimen en netjes houden van onze keuken een taak van alle PDC'ers.

Elke vrijdag is er een gezamenlijke lunch met heerlijke broodjes. Tijdens deze lunch bespreken we nieuwe ontwikkelingen en luisteren naar presentaties of andere nieuwtjes die de PDC'ers met de anderen willen delen. Op deze manier ben je gelijk op hoogte wat er allemaal speelt binnen PDC en steek je nog wat op van je collega's. De lunch wordt vaak afgesloten met de viering (taart!) van de verjaardagen van die week.

Onder het motto 'Vijf in de klok, tijd voor een slok!' wordt vrijdagmiddag door de dorstigen de week afgesloten met gezamenlijk bier drinken (of een wijntje of sapje als je dat lekkerder vindt) en gezellig ouwehoeren. Om de maand heeft deze borrel een iets georganiseerder karakter.