Gereedschappen

Veel van de programma's die PDC gebruikt, zijn in eigen beheer ontwikkeld of aangepast aan onze wensen. Niet omdat we dit koste wat kost willen, maar omdat we niet altijd op de markt vinden wat past bij onze ideeën.

Het ontwikkelen van deze programma's is een continu proces. Hierbij zijn we voortdurend op zoek naar mogelijkheden om de instrumenten nog beter, sneller en gebruiksvriendelijker te maken. Op deze manier beschikken wij, en dus onze opdrachtgevers, over robuuste en toekomstvaste gereedschappen.

Enkele van onze gereedschappen

PDC heeft veel gereedschappen in eigen beheer ontwikkeld en ingezet. Denk hierbij aan

  • contentmanagementsytemen;
  • instrumenten voor het versturen van e-nieuwsbrieven;
  • webrobots die nieuws, agenda-items verzamelen;
  • real time research

Balans

Deze gereedschappen op zich maken nog geen goed resultaat. Daarom levert PDC vooral expertise, advies en ideeën die u verder helpen. We zoeken altijd naar een balans tussen het gebruiken van bewezen technieken en het willen innoveren. Zo biedt PDC in elke situatie de juiste oplossing.

Standaard maatwerk

In overleg met de opdrachtgever worden onze gereedschappen op maat gesneden. U profiteert van verworvenheden van andere projecten maar wordt niet lastiggevallen met modules die voor uw situatie niet relevant zijn. Standaard maatwerk noemen we dat.

Klaar voor de toekomst

Omdat de omgeving, en dus de informatiebehoefte, in de loop van de tijd verandert, zijn onze programma's relatief eenvoudig aan te passen en te upgraden. Ook na de oplevering blijft PDC meedenken en adviseren. Zo signaleren we snel wanneer aanpassingen gewenst zijn. Op die manier is onze opdrachtgever steeds up to date en klaar voor de ontwikkelingen van morgen.

Uitbesteden

Wat we zelf minder goed kunnen, besteden we uit. Vaak aan gespecialiseerde bedrijven waar we al lang mee samenwerken. De hosting van websites, of vormgeving, bijvoorbeeld, is een aparte tak van sport. Bij veel grotere projecten werken we dan ook graag samen met vormgevingsbedrijven die hun sporen ruimschoots verdiend hebben. Het kan ook voorkomen dat een opdrachtgever zelf een partner inbrengt. Ook dat is voor ons geen enkel probleem.