Organisatie

PDC telt zo'n 25 medewerkers. Dankzij de platte organisatiestructuur en de relatief beperkte omvang, zijn de lijnen kort. De organisatie is zo ingericht dat van iedereen duidelijk is waar hij of zij aan werkt. Dit maakt het voor ons, en voor de opdrachtgever, gemakkelijk om de juiste persoon te pakken te krijgen.

Teams

De PDC'ers werken projectmatig in kleine, interdisciplinaire teams. In zo'n projectteam zitten bijvoorbeeld een projectmanager/redacteur, een programmeur, een vormgever en een informatie-adviseur. De samenstelling van deze teams wordt voor elke opdrachtgever opnieuw bepaald. Omdat de leden van een projectteam elkaar hard nodig hebben, wordt er zeer nauw samengewerkt.

Wat daarnaast opvalt, is dat mensen per project een andere rol kunnen hebben. Zo kan de '1e medewerker' in het ene project, in het andere project de projectmanagersrol vervullen. Op basis van kennis, vaardigheden en persoonlijke interesse worden teams samengesteld die passen bij de opdrachtgever. Op deze manier gebruik maken van de verschillende disciplines en talenten, levert de beste resultaten op.

Centrale redactie

Voor een flink aantal sites van PDC waarbij nieuws en actualiteit een belangrijke rol spelen, wordt de nieuws- en agendavoorziening verzorgd door onze Centrale redactie.

Dit onderdeel van PDC verzamelt en bewerkt informatie voor nieuws- en agendavoorziening via diverse elektronische media en voor uiteenlopende doelgroepen. Daarbij wordt gebruikgemaakt van zowel gedrukte als elektronische bronnen. Het verzamelen en selecteren van gegevens gebeurt voor een belangrijk deel via geautomatiseerde systemen.

Eigenwijs

Bij PDC vindt u hoogopgeleide, nieuwsgierige en soms eigenwijze mensen. Doordat we dóórvragen en -denken, komen we soms met oplossingen die op het eerste gezicht niet voor de hand liggen. Hierdoor leveren we wel producten waar u, ook op de lange termijn, mee vooruit kunt.

Wanneer wij op basis van onze expertise vinden dat een bepaalde richting gekozen moet worden, zullen we ons best doen om onze opdrachtgever daarvan te overtuigen. Uiteindelijk beslist de opdrachtgever, maar altijd na afweging van alle juiste argumenten.

Zoekt u een bedrijf met een 'u vraagt, wij draaien' instelling, dan kunt u beter niet voor PDC kiezen. Bent u echter op zoek naar een deskundige sparringpartner die, als dat nodig is, buiten de geëffende paden durft te treden, dan bent u bij PDC aan het juiste adres.

Ondersteuning

Het logistieke reilen en zeilen binnen het bedrijf wordt met vaste hand gestuurd door ons officemanagement. Zij zorgen voor een prettige werkomgeving en vervullen alle voorwaarden voor het soepel draaien van onze organisatie. Het ontvangen van bezoek, het naar de juiste persoon doorsluizen van e-mail en het beantwoorden van telefonische vragen, etc. etc. Fijn voor onze medewerkers, maar ook voor de opdrachtgever die snel geholpen wil worden.

Management

Bij PDC weet u met wie u zaken doet. Het management is voortgekomen uit eigen gelederen en opereert als een team. Liesbeth Weijs en Hans Nielen brengen een schat aan ervaring mee. Samen bepalen zij de koers van het bedrijf. In hun rol als informatie-adviseur staan zij vaak aan de basis van nieuwe ontwikkelingen, projecten en relaties.