Sjors, stagiair IT sinds 8 februari 2017

Sjors liep van februari 2017 tot maart 2018 als programmeur stage bij PDC. Hij wilde iets met Deep Learning doen en had nog nooit van PDC gehoord.

Hoe kwam je bij PDC terecht?

Via Rockstars. Zij hadden me al eerder aan een bijbaan geholpen. Een belangrijke wens was om in een organisatie terecht tekomen waar meer programmeurs zijn, zodat er meer kennis uitgewisseld kan worden en ik dus meer leer. Dat is goed gelukt.

Ik wilde graag iets met Magpie doen. Dit is een programma voor Deep learning, zeg maar het nabootsen van menselijke intuïtie in computers. Dat leek me erg leuk en uitdagend om iets mee te doen. Bij PDC kreeg ik de kans om Magpie te verwerken in mijn stage-opdracht.

Wat zijn leuke kanten van je stage?

Het is hier gezellig. De opdracht is leuk, uitzoeken, puzzelen, en zo af en toe een yes!-momentje. De vrijheid en zelfstandigheid en ook ondersteuning wanneer dat nodig is. Ook de lunches en borrels worden zeer op prijs gesteld.

Wat is minder leuk?

Op sommige dagen zou een airco wel fijn zijn.

Zijn je verwachtingen uitgekomen?

Ja. PDC is net een grote familie, geen diepe dalen te rapporteren. De begeleiding was fijn, ik kan altijd met mijn vragen terecht. Er is regulier overleg met begeleider; mede daardoor is er weinig fout gegaan.

Door wekelijks met mijn begeleider te overleggen kon er op tijd worden bijgestuurd. Bijvoorbeeld toen ik iets te zelfstandig werkte. Soms is het effici├źnter om even iets aan je overbuurman te vragen dan eerst zelf problemen proberen op te lossen, waarmee je veel tijd kunt verliezen.

Ik kreeg de mogelijkheid mijn eigen kennis en kunde te gebruiken en de opdracht iets aan te passen aan wat ik graag wilde doen. Dat was erg prettig.

Wat kan PDC doen om meer mensen zooals jij te trekken?

Ik had eerlijk gezegd nog nooit van PDC gehoord voordat Rockstars met PDC als stageorganisatie kwam. Als PDC zichtbaarder zou zijn op centrale stagesites zou dat misschien studenten eerder op het idee brengen om bij PDC langs te komen.Je zou het studenten eigenlijk nog makkelijker moeten maken. Studenten zijn lui en vinden het handig wanneer zaken voor ze geregeld worden.

Je zou de omschrijvingen van de stage-opdrachten eigenlijk zoveel mogelijk los moeten trekken van de inhoud. Het gaat om Informatie vergaren en beschikbaar maken. Of die informatie nu is voor parlement.com, europanu.nl of iets anders, dat maakt eigenlijk minder uit. Het is ook te overwegen om Je kunt er ook eens over denken om de naam PDC te veranderen. De link van 'Parlementair Documentatiecentrum' met veel van de huidige activiteiten van PDC zal voor studenten misschien niet zo duidelijk zijn.