Onze visie

PDC Informatie Architectuur is ontstaan uit de behoefte om relevante informatie op een snelle manier vindbaar en toegankelijk te maken.

De juiste informatie

Informatie is, zeker op internet, in zeer grote hoeveelheden verkrijgbaar. Het vinden van de juiste informatie wordt door dit grote aanbod eerder lastiger dan makkelijker. Het gevaar van informatie-overload, meer informatie binnenkrijgen dan je kunt verwerken, is hierbij sterk aanwezig. Daarom bedenkt PDC oplossingen die mensen snel en effectief naar de juiste informatie leiden.

Niet meer, maar beter

Hoe kom je als gebruiker zo snel mogelijk bij de informatie die voor jou relevant is? Dit is de essentiële vraag die ten grondslag ligt aan de producten en diensten die PDC levert. Als leidraad voor het antwoord hierop gebruikt PDC het zelf ontwikkelde Standaard Informatie Model (SIM).

SIM

In dit model staat de informatiebehoefte en -verwerkingscapaciteit van de gebruiker centraal. Een gebruiker bezoekt een website met een bepaalde vraag of behoefte. Het is dan zaak dat het aanbod (dit kan bijvoorbeeld informatie of een product zijn) op de website zodanig wordt gepresenteerd dat een gebruiker snel en zonder problemen een antwoord op zijn vraag vindt. Niet de techniek of een mooie vormgeving is het uitgangspunt, de juiste informatie bij de juiste persoon krijgen, daar gaat het ons om. Op hoofdlijnen waar mogelijk, tot in detail waar dat moet.

Continuïteit

Continuïteit is een ander belangrijk begrip bij PDC. Dit komt op meerdere gebieden terug: in de producten, personeelsbeleid en in het contact met opdrachtgevers. De producten van PDC zijn altijd gebouwd met het oog op de toekomst. We bouwen niet zomaar een product, maar proberen altijd kritisch te kijken, door te denken en de juiste vragen te stellen. PDC zorgt goed voor haar personeel, heeft een beheerste groei en hanteert een zorgvuldige sollicitatieprocedure. Dit heeft geleid tot een stabiel groeiend personeelsbestand met weinig verloop en een brede kring van tevreden klanten.