Het verhaal; van Burcu, student Communication and Multimedia Design, 2016

Tijdens mijn studie Communication and Multimedia Design wilde ik graag stage lopen bij een bedrijf om waardevolle ervaring op te doen. Dit wilde ik doen door het toepassen van diverse technieken binnen projectteams, vergroten van mijn visuele vaardigheden en het verder ontwikkelen van mijn front-end kennis. De stage bij PDC was in dat kader heel erg interessant voor mij.

Tijdens de CMD Date heb ik de presentatie van PDC bijgewoond en later kennis genomen van de website van PDC. Toen trok de volgende zin mijn aandacht: "Sterk op het gebied van Visual Interface Design. Het sprak me aan waarna ik contact heb gelegd met PDC voor een sollicitatiegesprek.

Werkzaamheden

Als CMD stagiair krijg je zeer diverse opdrachten. Het ontwerpen van sites en webpagina's, opmaken van een boek, een nieuwe design maken voor een flyer, etc. Daarnaast ben je ook bezig met het implementeren van de ontwerpen. Dit gebeurt voornamelijk met HTML en CSS. Je krijgt te maken met dingen als Responsive design, Flexbox, Modular Scale, Foundation, Sass en nog meer. Je doet dus over een breed gebied kennis op en werkt mee aan de ontwikkeling van verschillende websites.

Ruimte

Wat ik ook heel erg leuk vond is dat PDC mij ruimte gaf om foto- en video-opnames te maken tijdens de grote evenementen zoals conferenties in de Eerste- en Tweede Kamer, debatten en in mijn geval ook correspondenties met de voorzitter van de Tweede Kamer. Het werk heeft dus voldoende afwisseling en je hebt altijd iets te doen.

Begeleiding

Jouw begeleider zorgt ervoor dat je je ontwikkelt in je leerdoelen en betrokken bent bij diverse projecten. Op het moment dat je vast zit zal hij je vooruit helpen. Naast je stagebegeleider kun je gemakkelijk bij collega's langslopen als je vragen hebt of ergens mee zit. Het kan ook voorkomen dat je samen met iemand van het management werkt aan het oplossen van een probleem.

Leerervaring

Ik heb veel geleerd over nieuwe technieken maar ook over programma's zoals Illustrator, Photoshop, Indesign, Invision, Balsamiq en nog meer. Bovendien heb ik geleerd effectief om te gaan met de deadlines in een bedrijfssfeer.

Gezelligheid

Naast de werkzaamheden is het natuurlijk ook van belang om een gezellige sfeer te kunnen houden binnen een bedrijf. Dit kun je gemakkelijk vinden bij PDC. Een keer in de maand worden borrels georganiseerd waarbij de collega's bij elkaar komen voor een gezellig babbeltje. Ook zijn de werknemers van PDC erg betrokken bij de ontwikkeling van de stagiairs en dat geeft een fijne sfeer.

Ik kan de CMD-stage bij PDC zeker aanraden aan iedereen met interesse voor Visual Design in combinatie van Front end development. De diversiteit van taken en de aanwezigheid van brede kennis zorgen voor een waardevolle ervaring.