Succesvolle debatreeks samen met dagblad Trouw

28 februari 2014

 

Hoe denken andere lidstaten over de Europese Unie en wat vinden zij van de staat van de Europese democratie? Over deze kwesties organiseerde PDC onder de vlag van het Montesquieu Instituut samen met dagblad Trouw twee debatten. Vanuit het perspectief van het Verenigd Koninkrijk en Kroatië gingen sprekers en publiek met elkaar in debat.

Bijdrage PDC

PDC was verantwoordelijk voor de organisatie van de Engelstalige debatten. Het benaderen van sprekers en het contact met ambassades en verschillende internationale organisaties behoorde tot het takenpakket van de betrokken medewerkers. Daarnaast verzorgde PDC de communicatie rondom de debatten en de digitale aanmeldprocedure. Met het instrumentarium van PDC zijn de digitale uitnodigingen en enquêtes verstuurd.

Verenigd Koninkrijk en Kroatië

Op de locatie Campus Den Haag was europarlementariër Sir Graham Watson uitgenodigd om samen met wetenschapper Deirdre Curtin te spreken over het Verenigd Koninkrijk. Het Huis van Europa was het decor voor het debat over Kroatië, waar Romana Vlahutin en Jan Marinus Wiersma als sprekers aanwezig waren. In totaal hebben zo'n 200 mensen de debatten bijgewoond.