PDC klaar voor opnieuw bijzondere examencampagne door corona

21 december 2021

 

Vrijdag 17 december werden de coronamaatregelen bekendgemaakt die gelden bij de Eindexamens in het voortgezet onderwijs in 2022. De minister stuurde hierover een brief naar de Kamer.

Goed en snel informeren

Nog diezelfde dag was was het team van PDC daarom in touw om Examenblad.nl weer te voorzien van de robijnrode corona-banners en om de informatie zo goed en zo snel mogelijk bij het onderwijsveld te krijgen. Via het geavanceerde mailsysteem van Examenblad.nl, ontwikkeld door PDC, werden de 30.000 examenfunctionarissen op de hoogte gebracht van deze maatregelen. Daarnaast werd een nieuwsbericht gepubliceerd.

Maatregelen

De belangrijkste maatregelen zijn in een nieuwsbericht met bijhorend servicedocument voor scholen bekend gemaakt. Hoe die maatregelen er precies uitzien, en hoe het bijhorende bericht is vormgegeven, is te lezen op Examenblad.nl.

Nieuwsbericht: Maatregelen coronavirus en de centrale examens VO 2022

Onmisbare schakel

PDC is al bijna 20 jaar betrokken bij de informatievoorziening rond de centrale examens vanuit het CvTE. Examenblad.nl is als informatiehub al jarenlang een onmisbare schakel in de keten van de eindexamens in het voortgezet onderwijs. Met miljoenen bezoekers per jaar weten zowel docenten als leerlingen de website goed te vinden.