Kamervragen bij grondwetsartikelen

14 april 2023

 

Over artikelen van de Grondwet, of over onderwerpen die te maken hebben met de Grondwet, worden in de Tweede Kamer regelmatig vragen gesteld. Hoe werkt bijvoorbeeld het discriminatieverbod in de praktijk? Hoe werkt de openbaarheid van overheidsinformatie? Of waar liggen de grenzen van het recht op privacy?

In opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft PDC voor het Montesquieu Instituut deze Kamervragen, en de antwoorden daarop, ontsloten per artikel in de Grondwet. De website De Nederlandse Grondwet toont nu bij ieder artikel welke Kamervragen sinds januari 2022 gesteld zijn. Ook de antwoorden hierop worden vermeld.

De Nederlandse Grondwet

De Grondwet is de hoogste Nederlandse wet en het fundament van onze rechtstaat. Op de vernieuwde website vind je alle ontwikkelingen binnen de Nederlandse Grondwet. De website is bedoeld voor een breed publiek. GeĆÆnteresseerde burgers, ambtenaren, bestuurders, wetenschappers, politici en journalisten vinden via de website gemakkelijk de juiste informatie.

PDC en BZK

PDC realiseerde de bouw van de website in samenwerking met het Montesquieu Instituut, met financiƫle ondersteuning van het ministerie van BZK. Met deze site draagt PDC bij aan het maatschappelijk bewustzijn over de Grondwet.