Vraag het ze zelf....

We kunnen je uitleggen hoe plezierig, afwisselend en uitdagend het werken bij PDC kan zijn, maar de beste indruk krijg je door de PDC'ers zelf aan het woord te laten. Daarom vind je hier bijdragen van collega's over wat je wel, en wat je niet te wachten staat.

Ervaringen van medewerkers

De eerste weken van Rianne, redacteur/projectmanager sinds 2012

Tijdens mijn eerste kennismaking bij PDC was ik nog in dienst van een andere werkgever. De Vertegenwoordiging van het Europees Parlement in Nederland werkt samen met PDC aan de indrukwekkende website Europa-nu. Vol verwachting schoof ik aan aan de grote PDC-tafel en kreeg ik uitleg over de website.

De dag van Dick, programmeur sinds 2007

Op mijn fiets kom ik aangereden bij het imposante gebouw waarin PDC gevestigd is. Dat doet me denken aan mijn eerste kennismaking met PDC als informatica-stagiair. Zenuwachtig kwam ik binnen voor een kennismakend gesprek.

Het afscheid van Marcel, collega tot 2008

Vanaf mijn 18e heb ik in verschillende hoedanigheden voor -toen nog- het PDC gewerkt: eerst als vakantiekracht en in mijn studententijd, later freelance en vervolgens in vaste dienst als redacteur. Het werk bij PDC heb ik altijd erg inspirerend gevonden. Het mee helpen opbouwen en onderhouden van websites is op zichzelf al leuk omdat je concreet resultaat van je inspanningen ziet. Daarnaast steek je er ook inhoudelijk nog het nodige van op.

Ervaringen van stagiairs

De stage van Jeroen, student European Studies 2013

In mijn zoektocht naar een plek voor mijn stage, die onderdeel is van mijn studie, kwam ik terecht bij de vacature bij PDC en het Montesquieu Instituut. Dit sprak me gelijk erg aan, omdat zij zich bezighouden met dingen die ik ook leuk vind. Zo is er ruim aandacht voor de Europese en Nederlandse politiek en worden er debatten en lezingen georganiseerd over actuele onderwerpen.

De ervaringen van Trystian, Student Communicatie en Multimedia design in 2013/2014

Ik was op zoek naar een stage en wilde graag iets doen met techniek en design. Ik was vooral geïnteresseerd in Html 5 en Responsive design. Toen kreeg ik de vacature van PDC onder ogen. Het was een stage waar ik kon werken met Responsive design en de nieuwste web technieken. Hierdoor was ik meteen geïnteresseerd en wilde ik bij PDC stage lopen, en gelukkig kon dit ook!

Het ontdekken van redactionele vaardigheden en organisatietalent door Nancy, MA Europese Studies in 2013/2014

Na het doen van een bachelor Internationale Betrekkingen en tijdens het volgen van een master Europese Studies kwam het werkende leven toch wel snel erg dichtbij. Door deze opleidingen had ik wel veel theoretische kennis van de nationale en Europese politiek maar nog geen enkele praktijkervaring.

De eigen kijk van Josephine, student Informatica in 2012/2013

De eerste dag dat ik begon bij PDC was ik te vroeg. Ik besloot de buurt een beetje te verkennen. Na zo'n honderd meter te hebben gelopen kwam ik plots het Binnenhof tegen. De plek waar PDC gevestigd is, is niet alleen bijzonder, de locatie is op loopafstand van het station en het centrum en ligt midden in het toeristische gedeelte van de stad.

De schat van Susan, student Politiek en Parlement in 2012

Na terugkomst van een half jaar in het buitenland studeren, kon ik in oktober 2012 aan de slag als redactiestagiaire bij PDC en nu, vier maanden verder, kan ik terugkijken op een ontzettende fijne en leerzame tijd.

Het verhaal van Leonie, Student HBO Facility Management in 2012

Sinds februari 2010 ben ik werkzaam bij PDC als stagiair office management. Ik was de eerste stagiair van de opleiding Facility Management, dus alles was nog nieuw voor mij en voor PDC. Na mijn eerste stagedag was gelijk duidelijk dat ik hier genoeg te doen zou krijgen.

Nieuwsgierig? bekijk onze vacatures

Wil je graag samen met leuke collega's in een inspirerende werkomgeving werken? Ga je voor uitdagende en zeer uiteenlopende projecten en aansprekende opdrachtgevers? Denk je dat je een goede aanvulling bent voor PDC? Dan is een baan bij PDC misschien wat voor jou..?