Stages

PDC biedt boeiende en leerzame stageplaatsen voor universitaire, hbo- en mbo- studenten. Tijdens je stageperiode werk je mee aan de bouw van internet- en intranetsites voor het bedrijfsleven, de overheid en de non-profitsector. Je doet tijdens je stage de benodigde vakkennis op en je leert om binnen de context van een bedrijf zelfstandig en kritisch in een team te werken.

Welke stages bieden we

stages op hbo - en universitair niveau

Momenteel hebben we nog enkele stageplaatsen beschikbaar voor de redactie en voor CMD studenten!

Goede resultaten

PDC heeft jarenlange ervaring met het aanbieden van stageplaatsen op verschillende niveaus. In de loop van de jaren hebben de talrijke stagiairs goede resultaten geboekt voor hun opleiding, zichzelf en PDC . Het succes van een stage is natuurlijk voor een groot deel afhankelijk van je inzet. Een stage bij PDC is voor veel stagiairs een prima opstap gebleken bij het begin van hun carrière. Sommigen zijn inmiddels al een collega geworden.

Begeleiding

Je wordt begeleid door een ervaren PDC'er waarmee je de eerste periode van je stage nauw samenwerkt. Hiermee wordt een goed kader gecreëerd waarbinnen je aan het werk kunt. Als je een goed idee hebt voor een stage-opdracht bieden wij je alle mogelijkheden om daarmee aan de slag te gaan. Bij de stages die we aanbieden zijn er verschillende invalshoeken al naar gelang je opleiding, ideëen en interesses. Binnen de randvoorwaarden van de opleiding en de PDC-projecten mag je je stageopdrachten naar eigen inzicht en voorkeur vormgeven en uitbouwen. Uiteraard heb je wekelijks overleg met je stage-begeleider om de voortgang te bespreken en kun je altijd terecht bij de andere PDC'ers. Je moet niet raar opkijken als zij juist een beroep op jou doen.

Werkzaamheden

Tijdens je stageperiode doe je werkzaamheden voor het hele bedrijf of voor één bepaald project. De werkzaamheden zijn afhankelijk van je opleiding en de inrichting van je stage. Deze kunnen variëren van programmeerwerk tot het doen van onderzoek en van het redactioneel onderhoud van websites tot het ontwerpen van grafische toepassingen. Het houden van een presentatie of het bezoeken van een beurs of congres behoort ook tot de stage.

Ervaringen van PDC-stagiairs

Axel, student informatica, 2014/2015

In het derde jaar van de opleiding Informatica van de Hogeschool Inholland Haarlem is het de bedoeling dat de studenten een oriëntatie stage lopen van 21 weken. Na gecontacteerd te zijn door studentenbureau over een unieke stage, ging ik naar Den Haag voor een gesprek en was het meteen raak, ik had een leuke programmeer stageplek gevonden!

Oscar, student geschiedenis en European Union Studies, 2014/2015

Ik heb een achtergrond in Geschiedenis en European Union Studies en was op zoek naar een stage waarbij ik deze interesses kon combineren en tegelijkertijd waardevolle werkervaring opdoen. Bij PDC vond ik deze combinatie en dit is mij zeer bevallen.

Jade, Student Facility Management, 2014/2015

In het derde jaar van de opleiding Facility Management van de Haagse Hogeschool is het de bedoeling dat de studenten een stage lopen van vijf maanden. Tijdens het zoeken naar een stage kwam ik in de stagebank van mijn opleiding de vacature tegen van PDC. Zij waren op zoek naar een Facility Management stagiair.

Mieke, student Internationale Betrekkingen en Europese Politiek, 2014

Na mijn studies in Internationale Betrekkingen en Europese Politiek zocht ik naar een plek om werkervaring op te doen. Voor mij bood de stage bij PDC een perfecte mogelijkheid voor het ontwikkelen van zowel redactionele als organisatorische vaardigheden.

Susanne, redactiestagiaire, 2014

Na mijn studies Geschiedenis en Wijsbegeerte zocht ik naar een manier om werkervaring op te doen. Met mijn stage bij PDC hoopte ik mijn kansen op de arbeidsmarkt te verbeteren en mij te ontwikkelen op het gebied van redactiewerk en poltieke processen. Dat is zeker gelukt!

Trystian, Student Communicatie en Multimedia design, 2013/2014

Ik was op zoek naar een stage en wilde graag iets doen met techniek en design. Ik was vooral geïnteresseerd in Html 5 en Responsive design. Toen kreeg ik de vacature van PDC onder ogen. Het was een stage waar ik kon werken met Responsive design en de nieuwste web technieken. Hierdoor was ik meteen geïnteresseerd en wilde ik bij PDC stage lopen, en gelukkig kon dit ook!

Ook stage lopen bij PDC?

Als je belangstelling hebt voor één van de stageplaatsen, kun je per e-mail solliciteren. Noem in je brief je opleiding en werkervaring. Geef aan waarom je juist bij PDC stage wilt lopen.

Voeg daarnaast een uitgebreid cv toe en voorbeelden van "eigen werk" die relevant zijn voor de stage.

We reageren binnen één week op je sollicitatiebrief en nodigen je eventueel uit voor een gesprek.

Contactgegevens:

Gerdien Knikker

Tel: 070-3560238

E-mail: gk105@pdc.nl