Stages

PDC biedt boeiende en leerzame stageplaatsen voor universitaire, hbo- en mbo- studenten. Tijdens je stageperiode werk je mee aan de bouw van internet- en intranetsites voor het bedrijfsleven, de overheid en de non-profitsector. Je doet tijdens je stage de benodigde vakkennis op en je leert om binnen de context van een bedrijf zelfstandig en kritisch in een team te werken.

Welke stages bieden we

stages op  hbo - en universitair niveau

Goede resultaten

PDC heeft jarenlange ervaring met het aanbieden van stageplaatsen op verschillende niveaus. In de loop van de jaren hebben de talrijke stagiairs goede resultaten geboekt voor hun opleiding, zichzelf en PDC . Het succes van een stage is natuurlijk voor een groot deel afhankelijk van je inzet. Een stage bij PDC is voor veel stagiairs een prima opstap gebleken bij het begin van hun carrière. Sommigen zijn inmiddels al een collega geworden.

Begeleiding

Je wordt begeleid door een ervaren PDC'er waarmee je de eerste periode van je stage nauw samenwerkt. Hiermee wordt een goed kader gecreëerd waarbinnen je aan het werk kunt. Als je een goed idee hebt voor een stage-opdracht bieden wij je alle mogelijkheden om daarmee aan de slag te gaan. Bij de stages die we aanbieden zijn er verschillende invalshoeken al naar gelang je opleiding, ideëen en interesses. Binnen de randvoorwaarden van de opleiding en de PDC-projecten mag je je stageopdrachten naar eigen inzicht en voorkeur vormgeven en uitbouwen. Uiteraard heb je wekelijks overleg met je stage-begeleider om de voortgang te bespreken en kun je altijd terecht bij de andere PDC'ers. Je moet niet raar opkijken als zij juist een beroep op jou doen.

Werkzaamheden

Tijdens je stageperiode doe je werkzaamheden voor het hele bedrijf of voor één bepaald project. De werkzaamheden zijn afhankelijk van je opleiding en de inrichting van je stage. Deze kunnen variëren van programmeerwerk tot het doen van onderzoek en van het redactioneel onderhoud van websites tot het ontwerpen van grafische toepassingen. Het houden van een presentatie of het bezoeken van een beurs of congres behoort ook tot de stage.

Ervaringen van PDC-stagiairs

Remco, Student HBO IT, 2015

"Programmeurs gezocht die willen investeren in hun toekomst", zo luidde de titel van de vacature die ik op studentenbureau vond. Het sprak me aan en na een intakegesprek bij studentenbureau was ik klaar voor mijn sollicitatie bij PDC. Een sollicitatie die zou uitlopen op een zeer leuke en vooral leerzame stageperiode.

Rogelio, Student Communicatie en Multimedia design, 2015

Voor mij was het een raadsel. Visual Designer of Front-end Developer, wat vind ik het leukst om te doen? Om deze vraag te beantwoorden ging ik op zoek naar een bedrijf waarbij de werkzaamheden breed waren en ik van beide richtingen de smaak te pakken kon krijgen. Dat is uiteindelijk een stage bij PDC geworden.

Caroline, student Geschiedenis van de internationale betrekkingen in 2015

Tijdens mijn master Geschiedenis van de internationale betrekkingen wilde ik graag stage gaan lopen bij een bedrijf om meer werkervaring op te doen met betrekking tot mijn vakgebied. Ik had tevens de interesse om meer over de Europese Unie te leren en om mijn organisatorische vaardigheden te verbeteren. De stage bij PDC leek hiervoor de perfecte mogelijkheid om én werkervaring op te doen met betrekking tot mijn studie én om meer Europese kennis op te doen en te organiseren.

Jade, Student Facility Management, 2014/2015

In het derde jaar van de opleiding Facility Management van de Haagse Hogeschool is het de bedoeling dat de studenten een stage lopen van vijf maanden. Tijdens het zoeken naar een stage kwam ik in de stagebank van mijn opleiding de vacature tegen van PDC. Zij waren op zoek naar een Facility Management stagiair.

Ook stage lopen bij PDC?

Als je belangstelling hebt voor één van de stageplaatsen, kun je per e-mail solliciteren. Noem in je brief je opleiding en werkervaring. Geef aan waarom je juist bij PDC stage wilt lopen.

Voeg daarnaast een uitgebreid cv toe en voorbeelden van "eigen werk" die relevant zijn voor de stage.

We reageren binnen één week op je sollicitatiebrief en nodigen je eventueel uit voor een gesprek.

Contactgegevens:

Gerdien Knikker

Tel: 070-3560238

E-mail: gk105@pdc.nl