Stages

PDC biedt boeiende en leerzame stageplaatsen voor universitaire, hbo- en mbo- studenten. Tijdens je stageperiode werk je mee aan de bouw van internet- en intranetsites voor het bedrijfsleven, de overheid en de non-profitsector. Je doet tijdens je stage de benodigde vakkennis op en je leert om binnen de context van een bedrijf zelfstandig en kritisch in een team te werken.

Welke stages bieden we

stages op hbo - en universitair niveau

Goede resultaten

PDC heeft jarenlange ervaring met het aanbieden van stageplaatsen op verschillende niveaus. In de loop van de jaren hebben de talrijke stagiairs goede resultaten geboekt voor hun opleiding, zichzelf en PDC . Het succes van een stage is natuurlijk voor een groot deel afhankelijk van je inzet. Een stage bij PDC is voor veel stagiairs een prima opstap gebleken bij het begin van hun carrière. Sommigen zijn inmiddels al een collega geworden.

Begeleiding

Je wordt begeleid door een ervaren PDC'er waarmee je de eerste periode van je stage nauw samenwerkt. Hiermee wordt een goed kader gecreëerd waarbinnen je aan het werk kunt. Als je een goed idee hebt voor een stage-opdracht bieden wij je alle mogelijkheden om daarmee aan de slag te gaan. Bij de stages die we aanbieden zijn er verschillende invalshoeken al naar gelang je opleiding, ideëen en interesses. Binnen de randvoorwaarden van de opleiding en de PDC-projecten mag je je stageopdrachten naar eigen inzicht en voorkeur vormgeven en uitbouwen. Uiteraard heb je wekelijks overleg met je stage-begeleider om de voortgang te bespreken en kun je altijd terecht bij de andere PDC'ers. Je moet niet raar opkijken als zij juist een beroep op jou doen.

Werkzaamheden

Tijdens je stageperiode doe je werkzaamheden voor het hele bedrijf of voor één bepaald project. De werkzaamheden zijn afhankelijk van je opleiding en de inrichting van je stage. Deze kunnen variëren van programmeerwerk tot het doen van onderzoek en van het redactioneel onderhoud van websites tot het ontwerpen van grafische toepassingen. Het houden van een presentatie of het bezoeken van een beurs of congres behoort ook tot de stage.

Ervaringen van andere PDC-stagiairs

Het verhaal van Mieke, student Internationale Betrekkingen en Europese Politiek in 2014

De ontwikkeling van Casey, Student Facility Management in 2014

De aanrader van Susanne, redactiestagiaire in 2014

De stage van Jeroen, student European Studies 2013

In mijn zoektocht naar een plek voor mijn stage, die onderdeel is van mijn studie, kwam ik terecht bij de vacature bij PDC en het Montesquieu Instituut. Dit sprak me gelijk erg aan, omdat zij zich bezighouden met dingen die ik ook leuk vind. Zo is er ruim aandacht voor de Europese en Nederlandse politiek en worden er debatten en lezingen georganiseerd over actuele onderwerpen.

De ervaringen van Trystian, Student Communicatie en Multimedia design 2013/2014

De eigen kijk van Josephine, student Informatica in 2012/2013

De eerste dag dat ik begon bij PDC was ik te vroeg. Ik besloot de buurt een beetje te verkennen. Na zo'n honderd meter te hebben gelopen kwam ik plots het Binnenhof tegen. De plek waar PDC gevestigd is, is niet alleen bijzonder, de locatie is op loopafstand van het station en het centrum en ligt midden in het toeristische gedeelte van de stad.

Ook stage lopen bij PDC?

Als je belangstelling hebt voor één van de stageplaatsen, kun je per e-mail solliciteren. Noem in je brief je opleiding en werkervaring. Geef aan waarom je juist bij PDC stage wilt lopen.

Voeg daarnaast een uitgebreid cv toe en voorbeelden van "eigen werk" die relevant zijn voor de stage.

We reageren binnen één week op je sollicitatiebrief en nodigen je eventueel uit voor een gesprek.

Contactgegevens:

Gerdien Knikker

Tel: 070-3560238

E-mail: gk105@pdc.nl