Vacature trainee Redactie- en -Projectmedewerker

Wij zijn per februari/maart op zoek naar een enthousiaste en ambitieuze trainee die zich bij PDC als startende webredacteur en projectmedewerker verder wil ontwikkelen. Als je graag werkt in een collegiale omgeving waarin je soms snel moet schakelen tussen taken, dan is dit traineeship iets voor jou.

Jouw werkzaamheden

 • Je werkt als webredacteur voor de centrale redactie van PDC. Deze redactie houdt de websites en sociale mediakanalen van o.a. EuropaNu.nl en Parlement.com up-to-date. Daarnaast lever je als redacteur een bijdrage aan onze Monitoren (internetapplicaties), waarmee klanten nationale en Europese wetgevingsprocessen kunnen volgen.
 • Je draait als projectmedewerker mee in een van onze projecten. Het projectteam is klein en interdisciplinair. Je krijgt met allerlei verschillende facetten te maken zoals webredactie en siteontwikkeling voor bijv. een project als
  • RtR (Real Time Research): het verzamelen en coderen van gegevens rond de Nationale en Europese wetgevingsprocessen en actoren. > Zie de case
  • Examenblad.nl: het opstellen van nieuwsberichten, het versturen van mailings aan middelbare scholen, het bijhouden van wetgeving en het tijdig realiseren van eigen taken en het bewaken van andermans acties. > Zie de case
  • de Nationale en/of Europese Monitoren: > Zie de case

Binnen de redactie en projecten ben je verantwoordelijk voor de aan jou toevertrouwde taken. Dit omvat ook een goede, plezierige en efficiënte samenwerking met collega's en externe contacten. Je werkt samen binnen afgesproken kaders, planningen en ramingen om tot een succesvol resultaat te komen.

Jouw profiel

 • universitaire opleiding (master)
 • goede beheersing van de Nederlandse taal
 • teamspeler en een proactieve houding, zelfredzaam en ambitieus
 • interesse in nationale en Europese politiek en wetgevingsprocessen
 • daadkracht, nauwgezetheid en analytisch vermogen
 • goede communicatieve vaardigheden zowel in- als extern
 • bedrijfsmatige en maatschappelijke belangen evenwichtig weten te combineren

Wat doet PDC?

PDC werkt aan oplossingen voor de "informatie-overload": de overvloed aan informatie die maakt dat er steeds meer informatie beschikbaar is maar dat mensen zich toch niet goed geïnformeerd voelen. Onze core business is het creëren, verrijken en verspreiden van digitale informatie. PDC bedenkt oplossingen die mensen snel en effectief naar de juiste informatie leiden.

Wij werken samen met of in opdracht van profit- en non-profit organisaties, zoals de Eerste Kamer, het College voor Toetsen en Examens, het ANP en het Montesquieu Instituut (zie ook de pagina cases).

PDC bestaat sinds 1974 en heeft veel ervaring met het digitaal beschikbaar maken van informatie. Wij zijn een relatief kleine organisatie (rond 35 personen) waarbinnen met veel enthousiasme met elkaar wordt gewerkt aan technische en redactionele web-toepassingen.

Wat kan PDC bieden?

 • Een boeiende voltijd functie in een collegiale werkomgeving met gevarieerde taken en toonaangevende opdrachtgevers. Een functie waarin je zelfstandig werkt binnen teamverband.
 • Via "training on the job" kan je je inhoudelijke kennis, redactionele en teamvaardigheden verder ontwikkelen, zodat je slagvaardig kunt opereren.
 • Je krijgt een ervaren collega als mentor.
 • Bij PDC tref je naast plezierige collega's ook een innovatieve interactieve omgeving. Onderlinge feedback is essentieel voor de kwaliteit van ons werk evenals de balans tussen goed gestructureerde werkprocessen en innovatie.
 • Via het werk kom je met veel facetten van internet/ict in aanraking en volg je ontwikkelingen van nationale en Europese regelgeving in brede zin.
 • Het gaat om een traineeship van één jaar met mogelijkheid tot verlenging.
 • Het salaris is conform de gestelde eisen. Naast het basissalaris kent PDC een vergoeding voor o.a. vakliteratuur, Internet & Bellen en mobiliteit.

De procedure

PDC hecht aan een zorgvuldige sollicitatieprocedure (inclusief een redactionele test) zodat jij en PDC'ers een goed beeld van elkaar krijgen. Dit betekent dat in enkele gesprekken kennis wordt gemaakt met diverse collega's. Wij proberen daarbij een reëel beeld te geven van PDC en de PDC'ers zodat ook jij weloverwogen kunt besluiten of deze baan past bij jou.

Belangstelling? Solliciteer dan vóór 31 januari 2019 door een e-mail met CV en motivatiebrief te sturen naar 105@pdc.nl. Ook daarna kunnen belangstellenden een e-mail met CV opsturen die dan, als je dat wilt, zes maanden in portefeuille wordt gehouden.

Meer informatie

Op deze website is meer informatie over ons te vinden.

Heb je meer vragen? Neem dan contact op met Liesbeth Weijs.

Contactgegevens:

Liesbeth Weijs

Tel: 070-3560238

Mob: 06-48478334

E-mail: 105@pdc.nl