Vacature trainee (eind-)redacteur / projectmanager

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en leergierige trainee die zich bij ons wil ontwikkelen in de richting van (eind-)redacteur van onze centrale webredactie en als projectmanager voor een van onze projecten.

Dit vergt dat je:

 • een teamspeler bent met een proactieve houding, zelfredzaam, verbindend en ambitieus
 • inhoudelijke belangstelling hebt voor onze websites (o.a. over Nederlandse en Europese politiek)
 • kunt omgaan met werkprocessen en technieken in een digitale redactieomgeving (of bent bereid je deze eigen te maken)
 • ontwikkelingen kunt aanjagen en collega's daarin weet mee te nemen.

Je werkt met drie eindredacteuren die samen met een team van ca. 14 collega's (redacteuren/programmeurs) zorgen voor websites als Parlement.com, Europa-nu.nl, Montesquieu-instituut.nl e.a. Samen met de coördinerende eindredacteur leer je via "training on the job" alle aspecten van de redactie en de instrumenten die daar bijhoren. Je neemt graag initiatieven en zorgt dat deze na afstemming met collega's succesvol tot uitvoer worden gebracht. Handen uit de mouwen steken past bij je, maar je weet ook wanneer het tijd is voor reflectie en de nodige verdieping.

Daarnaast ben je in staat op termijn een van onze projecten succesvol te beheren met alles wat daar bij komt kijken; van een (deel-)voorstel voor de opdrachtgever tot het samen met collega's realiseren van een mooi product en het onderhouden van een goede relatie met onze klanten.

Werk je graag in een collegiale omgeving waarin je snel schakelt tussen afwisselende taken? Dan past deze baan bij jou!

Wat doet PDC?

PDC werkt met een interdisciplinair team aan oplossingen voor de "informatie-overload": de overvloed aan informatie die maakt dat er steeds meer informatie beschikbaar is maar dat mensen zich toch niet goed geïnformeerd voelen.

Wij werken samen met of in opdracht van profit- en non-profit organisaties, zoals de Eerste Kamer der Staten-Generaal, het College voor Toetsen en Examens, het ANP en het Montesquieu Instituut (zie ook pdc.nl/cases). PDC bestaat sinds 1974 en heeft veel ervaring met het digitaal beschikbaar maken van informatie. Wij zijn een relatief kleine organisatie (ca. 25 personen) waarbinnen met veel enthousiasme wordt gewerkt aan technische en redactionele webtoepassingen, met name op het gebied van Nederlandse en Europese politiek.

Jouw rol bij PDC

Via "training on the job" ontwikkel je je redactionele, functionele en sociale vaardigheden en je inhoudelijke kennis. Je draagt bij aan de ontwikkeling en het onderhoud van de content van websites en werkt aan het verbeteren van innovatieve applicaties en de te gebruiken informatie-architectuur. Hiervoor zit je regelmatig met collega's om tafel. Via de werkervaring en begeleiding krijg je kans talenten verder te ontwikkelen. Lukt dat dan groei je door en krijg je meer verantwoordelijkheid zodat je op termijn als (eind-)redacteur en als projectmanager functioneert.

Welke taken liggen er?

 • bewaken van de organisatorische en administratieve processen binnen de eindredactie en het doen van haalbare en innovatieve voorstellen om de redactie te optimaliseren
 • bijdragen aan het redactionele werk door nieuwsberichten op websites te plaatsen, gegevens in te voeren, informatie te verzamelen, te analyseren en te (her-)positioneren
 • projectbeheer van het aan jou toevertrouwde (deel-)project. Dit omvat ook een goede efficiënte samenwerking met collega's en opdrachtnemers, het effectief onderhouden van contacten met opdrachtgevers, en binnen afgesproken kaders, planningen en ramingen tot een succesvol resultaat komen

Wat neem je mee?

De bovengenoemde eigenschappen, maar ook:

 • recent of bijna afgeronde universitaire opleiding (master)
 • aantoonbare kennis van en interesse in Nederlandse en Europese politiek
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse taal
 • woonachtig in Den Haag of omgeving, of bereid je daar op korte termijn te vestigen

Wat kan PDC bieden?

 • Een boeiende voltijdfunctie in een collegiale werkomgeving met gevarieerd werk en mooie projecten
 • Plezierige collega's binnen een innovatieve interactieve omgeving. Onderlinge feedback brengt ons de kwaliteit van ons werk en de balans tussen goed gestructureerde werkprocessen en innovatie
 • De mogelijkheid om binnen bepaalde randvoorwaarden de functie vorm te geven en uit te bouwen
 • Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn conform de gestelde eisen en groeit mee naarmate je je ontwikkelt en van grotere waarde wordt voor PDC

De procedure

PDC wil de kandidaat en zichzelf kans geven kennis te maken zodat een overwogen keuze mogelijk is. De sollicitatieprocedure bestaat uit gesprekken en een redactionele test zodat kandidaat en de betrokken PDC'ers een goed beeld van elkaar krijgen. Wij proberen een reëel beeld van PDC en de PDC'ers te geven en hopen dat ook van jou te krijgen. Op die wijze kan jij en wij weloverwogen besluiten of PDC past bij jouw ambities.

Reageer voor 4 april 2021 door een motivatie en CV te mailen naar 105@pdc.nl.

Meer informatie

Op deze website is meer te vinden over onze portfolio. Belangstelling? Meer vragen? Neem dan contact op met Liesbeth Weijs of Hans Nielen.

Contactgegevens:

Liesbeth Weijs/Hans Nielen

Tel: 070-3560238

E-mail: 105@pdc.nl