Vacature CMD-stagiair

PDC zoekt per februari 2019 een enthousiaste en bovenal leergierige derdejaars CMD-student.

Wij ontwikkelen, bouwen en onderhouden diverse websites voor verschillende - vaak grote - opdrachtgevers. Meestal zijn dit sites waarop een grote hoeveelheid informatie in een heldere structuur wordt ondergebracht. Wij maken daarvoor deels onze eigen software, die we voortdurend uitbreiden en verfijnen. Werken bij PDC is daardoor elke dag weer een boeiende en leerzame ervaring.

Tijdens je stage maak je kennis met alle aspecten die horen bij het maken van websites. Het doel is telkens om ervoor te zorgen dat onze sites er niet alleen aantrekkelijk uitzien, maar ook functioneel zijn en gebruik maken van de recentste technieken op het gebied van front-end development (HTML5 / CSS3 / Sass / Responsive / Frameworks ).

Als CMD-stagiair word je betrokken bij het ontwerpen, realiseren en testen van nieuwe sites of van nieuwe applicaties en interfaces op onze sites. Soms moet daarvoor eerst onderzoek naar nieuwe toepassingen en oplossingen worden gedaan. Je werkt zelfstandig, maar wel binnen een teamverband.

Wat is jouw rol tijdens de stage?

Je wordt ingezet bij projecten waarin aan de realisatie van een nieuwe site, een nieuwe applicatie en/of interface wordt gewerkt. Je wordt bij alle facetten van het productieproces betrokken:

 • Je werkt in teamverband en projectmatig, zo mogelijk van opstartfase tot opleverfase. Zelfstandig opereren en initiatieven nemen horen daarbij.
 • Je ontwerpt multimediaproducten, realiseert deze door het toepassen van HTML5, CSS3 en Responsive Design technieken, en test of
  • deze visueel aantrekkelijk zijn;
  • de boodschap functioneel wordt overgebracht en
  • voldaan wordt aan W3C of andere webrichtlijnen.
 • Je voert onderzoeken uit en bent betrokken bij het adviseren van opdrachtgevers.
 • Je levert een aandeel in kortlopende opdrachten, zoals het regelmatig ontwerpen en implementeren van nieuw visueel materiaal voor verschillende sites.

  Wie zoeken we?

  PDC is op zoek naar een gemotiveerde derdejaars CMD'er met:

 • Goede beheersing van Photoshop (beheersing van InDesign en/of Illustrator is een pre), gecombineerd met aantoonbare kwaliteiten op het gebied van vormgeving
 • Goede kennis van de recente ontwikkelingen binnen het vakgebied front-end development ( HTML5 / CSS3 / Sass / Responsive / Frameworks)
 • Sterk op het gebied van Visual Interface Design
 • Een proactieve, resultaatgerichte houding, zelfredzaam en ambitieus
 • Redelijke communicatieve vaardigheden
 • Doorzettingsvermogen, creativiteit en zorgvuldigheid

Wat biedt PDC?

Een dynamische, leerzame en collegiale werkomgeving, waarin met veel enthousiasme en inzet door collega's wordt gewerkt aan projecten. Bij PDC tref je niet alleen plezierige collega's, maar ook een innovatieve en interactieve omgeving waarin feedback en uitwisseling van ideeën essentieel zijn voor de kwaliteit van ons werk.

Stagiairs werken bij PDC minimaal 32 uur en maximaal 36 uur per week. Voor deze stage krijg je een stagevergoeding.

Vraag het ze zelf

Rogelio, Student Communicatie en Multimedia design in 2015

Voor mij was het een raadsel. Visual Designer of Front-end Developer, wat vind ik het leukst om te doen? Om deze vraag te beantwoorden ging ik op zoek naar een bedrijf waarbij de werkzaamheden breed waren en ik van beide richtingen de smaak te pakken kon krijgen. Dat is uiteindelijk een stage bij PDC geworden.

Interesse?

Heb je belangstelling gekregen en denk jij dat je past in het PDC-team, stuur dan een e-mail met motivering en curriculum vitae naar Liesbeth Weijs (liab105@pdc.nl) .

Wij reageren snel en nodigen je eventueel uit voor een oriënterend gesprek. In zo'n gesprek proberen we in overleg met jou een stageplaats te creëren waarbij jouw wensen en die van PDC tot een optimale mix leiden. Het uitgangspunt hierbij is dat de stagiair het naar zijn zin heeft, een plezierige collega is en tot betere prestaties komt.

Onderdeel van een oriënterend gesprek is een standaard test van je grafische kennis en van je front-end-kennis.

Bel voor meer informatie met 070-3560238 (vragen naar Liesbeth Weijs of Anton Bussemaker).