Stage redactie

We zijn op zoek naar enthousiaste, leergierige studenten die vanaf januari 2020 stage willen lopen bij de centrale redactie van PDC (minimaal 5 maanden).

Deze redactie beheert onder andere de websites EuropaNu en Parlement.com en levert een bijdrage aan onze monitoringsproducten. Als redactiestagiair zit je bovenop het nieuws en plaats je nieuwsberichten uit diverse bronnen op de juiste plekken op onze sites. Ook actualiseer je achtergrondinformatie. Jouw taak begint waar de technische mogelijkheden ophouden.

Wat ga je doen?

  • het binnengekomen nieuws over actuele nationale en Europese politiek-bestuurlijke ontwikkelingen volgen en op de sites zetten ;
  • automatisch verzamelde gegevens controleren, verrijken en op de juiste plaats aanbieden ;
  • het aanpassen van redactionele dossiers over actuele onderwerpen;
  • het schrijven van korte samenvattende nieuwsberichten;
  • een bijdrage leveren aan onze sociale mediakanalen;
  • projectmatig meewerken aan de producten van PDC;
  • organisatorische en redactionele ondersteuning en bijwonen van debatten/lezingen van het Montesquieu Instituut;

  • controleren en analyseren van grote parlementaire databestanden.

Profiel

WO-studenten zijn welkom om te solliciteren: wij denken in eerste instantie aan studierichtingen als politicologie, Europese Studies, Internationale betrekkingen, geschiedenis, taal-, letter- en bestuurskunde, maar ook studenten in journalistieke richtingen zijn welkom.

Uiteraard verwachten we dat je goed Nederlands kunt schrijven zonder spel- en stijlfouten. Daarnaast heb je aantoonbare belangstelling voor de onderwerpen die de sites behandelen. Je volgt het nieuws op de voet en je bent in staat om belangrijke nieuwsitems tijdig te signaleren.

Je bent een teamplayer, initiatiefrijk, creatief en stressbestendig. Belangstelling voor de online wereld is een vereiste. Kennis van Europees recht en Nederlands staatsrecht is een pré, maar niet noodzakelijk.

Wat kan PDC bieden?

PDC bedenkt oplossingen om het gevaar van "informatie-overload", meer informatie binnenkrijgen dan je kunt verwerken, te bestrijden. PDC streeft er hierbij naar om kennis te delen door informatie met elkaar te verbinden. Ons bedrijf combineert IT met redactionele werkzaamheden. Programmeurs zorgen dat zoveel mogelijk werkzaamheden worden geautomatiseerd. De websites van PDC worden dan ook voor een groot deel vanzelf bijgewerkt. Als redactiestagiair begint jouw taak waar de technische mogelijkheden ophouden.

We bieden je een boeiende stage in een collegiale werkomgeving met voldoende persoonlijke begeleiding. Bij PDC tref je niet alleen plezierige collega's maar ook een innovatieve en interactieve omgeving waarin feedback en uitwisseling van ideeën essentieel zijn voor de kwaliteit van ons werk.

Via de stage kom je met veel facetten van de nationale en Europese politiek, maar ook met verschillende aspecten van de online wereld, in aanraking. Ook maak je kennis met een professionele werkomgeving bij een bedrijf wat - waar mogelijk - ook maatschappelijk een meerwaarde wil hebben. Er zijn veel mogelijkheden om je verder te ontplooien.

De stage is voor een periode van minimaal vijf maanden waarbij je 36 uur per week bij ons aan de slag gaat. In overleg kan dit ook voor 32 uur per week. Voor de stage krijg je een stagevergoeding.

Vraag het ze zelf....

We kunnen je uitleggen hoe plezierig, afwisselend en uitdagend het werken bij PDC kan zijn, maar de beste indruk krijg je door de PDC'ers zelf aan het woord te laten. Daarom vind je hier enkele bijdragen van collega's over wat je wel, en wat je niet te wachten staat.

Thom, student Internationl Relations in Historical Perspective 2017/2018

Als masterstudent International Relations in Historical Perspective was ik op zoek naar een uitdagende stage met een journalistiek randje. Het liefste wilde ik iets met nadruk op nieuws over de instituties, in plaats van het smeuïge politieke drama dat vaak de voorpagina's haalt. De redactiestage bij PDC bood deze diepgang. Dankzij deze stage heb ik veel geleerd en een mooie stap gezet voor mijn verdere carrière.

Yasmine, trainee 2017/2018

Kort na het afronden van mijn Master Internationale Betrekkingen ben ik begonnen als trainee bij PDC. Ik was op zoek naar een veelzijdige organisatie met maatschappelijk relevantie en veel afwisseling in de taken. Dat heb ik bij PDC gevonden.

Anne, student International Betrekkingen, 2016

Belangstelling?

Stuur dan een e-mail aan Marijke Farahani-Schoonenboom (105@pdc.nl) met een uitgebreid curriculum vitae en motivatie wat jou bij PDC aantrekt. We horen graag waarom (en wanneer) je ons team wilt komen versterken!

De procedure

Kandidaten worden uitgenodigd voor een oriënterend gesprek, waarin je kennis maakt met je toekomstige stagebegeleider. In het gesprek komen de taken, maar ook eventuele ideeën die je zelf hebt, aan de orde. Ook wordt een redactietest afgenomen.