Redactiestage Grondwet

We zijn op zoek naar een enthousiaste (staatsrecht)student die in de periode september/oktober 2017 - januari/februari 2018 (minimaal 5 maanden) stage wil lopen bij de centrale redactie van PDC.

Wat ga je doen?

Je draait mee in het projectteam dat verantwoordelijk is voor de update van onze website de Nederlandse Grondwet. Jouw taken zullen bestaan uit:

 • het actualiseren van de toelichtingen bij de artikelen en achtergronden op de website
 • meewerken aan een redesign van de Grondwet-site

Daarnaast werk je als webredacteur voor de centrale redactie van PDC. Deze redactie beheert onder andere de websites EuropaNu en Parlement & Politiek en levert een bijdrage aan onze monitoringsproducten. Jouw taak begint waar de technische mogelijkheden ophouden.

 • je bent verantwoordelijk voor de nieuwsvoorziening over actuele nationale en Europese politiek-bestuurlijke ontwikkelingen op onze sites
 • je controleert en verrijkt automatisch verzamelde gegevens en biedt ze op de juiste plaats aan
 • je zorgt dat pagina's over actuele onderwerpen up-to-date zijn
 • je schrijft korte samenvattende nieuwsberichten
 • je levert een bijdrage aan onze sociale mediakanalen

Wie ben jij?

 • Je volgt bij voorkeur een universitaire opleiding staats- en bestuursrecht;
 • Je kunt goed Nederlands schrijven zonder spel- en stijlfouten;
 • Je hebt aantoonbare belangstelling voor de onderwerpen die onze sites behandelen;
 • Je volgt het nieuws op de voet en je bent in staat om belangrijke nieuwsitems tijdig te signaleren;
 • Je bent een teamplayer, initiatiefrijk en stressbestendig;
 • Belangstelling voor de online wereld is een vereiste.

Wat kan PDC bieden?

PDC bedenkt oplossingen om het gevaar van "informatie-overload", meer informatie binnenkrijgen dan je kunt verwerken, te bestrijden. PDC streeft er hierbij naar om kennis te delen door informatie met elkaar te verbinden. Ons bedrijf combineert IT met redactionele werkzaamheden. Programmeurs zorgen dat zoveel mogelijk werkzaamheden worden geautomatiseerd. De websites van PDC worden dan ook voor een groot deel vanzelf bijgewerkt. Als redactiestagiair begint jouw taak waar de technische mogelijkheden ophouden.

We bieden je een boeiende stage in een collegiale werkomgeving met voldoende persoonlijke begeleiding. Bij PDC tref je niet alleen plezierige collega's maar ook een innovatieve en interactieve omgeving waarin feedback en uitwisseling van ideeën essentieel zijn voor de kwaliteit van ons werk.

Via de stage kom je met veel facetten van de nationale en Europese politiek, maar ook met verschillende aspecten van de online wereld, in aanraking. Ook maak je kennis met een professionele werkomgeving bij een bedrijf wat - waar mogelijk - ook maatschappelijk een meerwaarde wil hebben. Er zijn veel mogelijkheden om je verder te ontplooien.

Wij streven als PDC naar het creëren, verrijken en aanbieden van digitale informatie op een aantrekkelijke en overzichtelijke manier en zullen je uitgebreid inwerken zodat je onze werkwijze snel eigen kunt maken. Tijdens je stage zul je als een volwaardige redacteur een bijdrage leveren aan ons redactieteam en, waar mogelijk, aan een projectteam.

De stage is voor een periode van minimaal vijf maanden waarbij je 36 uur per week bij ons aan de slag gaat. In overleg kan dit ook voor 32 uur per week. Voor de stage krijg je een stagevergoeding.

Vraag het ze zelf....

We kunnen je uitleggen hoe plezierig, afwisselend en uitdagend het werken bij PDC kan zijn, maar de beste indruk krijg je door de PDC'ers zelf aan het woord te laten. Daarom vind je hier enkele bijdragen van collega's over wat je wel, en wat je niet te wachten staat.

Anne, student International Betrekkingen, 2016

"Bij PDC vond ik de verdieping waar ik naar op zoek was en bovendien zicht op de dagelijkse gang van zaken in een bedrijf. Ik heb meer begeleiding gekregen gedurende mijn stage dan ik van tevoren had verwacht. De werknemers van PDC zijn erg betrokken bij de ontwikkeling van de stagiairs en dat geeft een fijne sfeer. De tijdsverdeling tussen mijn taken voor de redactie en de debatten is een lastig punt, maar met een goede planning en het van te voren inschatten van de werklast leerde ik dit goed te combineren. En juist deze combinatie van uitdagende taken vond ik een pluspunt van de stage!"

Belangstelling?

Stuur dan een e-mail aan Nicole Rutgers-Segers (n2105@pdc.nl) met een uitgebreid curriculum vitae en motivatie wat jou bij PDC aantrekt. We horen graag waarom (en wanneer) je ons team wilt komen versterken! Ook na deze datum kun je je belangstelling voor een stageplaats kenbaar maken. We houden je sollicitatie dan graag in portefeuille.

De procedure

Kandidaten worden uitgenodigd voor een oriënterend gesprek, waarin je kennis maakt met je toekomstige stagebegeleider. In het gesprek komen de taken, maar ook eventuele ideeën die je zelf hebt, aan de orde. Ook wordt een redactietest afgenomen.