Volg de Tweede Kamerverkiezingen 2021 via TKverkiezingen.com

19 januari 2021

 

PDC lanceert vandaag een nieuwe website: TKverkiezingen.com. Deze website, de verkiezingseditie van Parlement.com, is dé plek voor actuele informatie, analyses en achtergronden bij de komende Tweede Kamerverkiezingen. Op wie kunnen we straks stemmen? Welke partijen doen er mee? Hoe zien hun verkiezingsprogramma's eruit? En hoe ga ik op 17 maart 'coronaproof' naar de stembus? Op dat soort vragen geeft de website een antwoord.

De website volgt de actualiteit rondom de verkiezingen op de voet, maar laat zich niet leiden door de 'waan van de dag'. Nieuws wordt zoveel mogelijk in een politiek-bestuurlijke, biografische en historische context van verkiezingen geplaatst. Dit is nader uitgebreid met puntige wetenswaardigheden en achtergronden.

In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen zal PDC op de website analyses publiceren zoals de man/vrouw-verhouding, leeftijd, geografische afkomst en opleiding van kandidaten. Deze analyses brengt PDC nadat de kandidatenlijsten op 1 februari voor de Tweede Kamerverkiezingen zijn ingediend. Bovendien volgen er analyses van bestuurlijke en Europese thema's in verkiezingsprogramma's, diverse columns over verkiezingen en historische achtergronden.

Inzicht en overzicht

De website biedt een overzicht van partijen en kandidaten die aan de verkiezingen meedoen, achtergronden en analyses.

Zo krijgt u:

  • inzicht in de biografische gegevens van de kandidaten die kansrijk zijn in de Tweede Kamer verkozen te worden;
  • informatie over het verloop van de verkiezingsdag: de stemprocedure, stemmen bij volmacht of per brief, stemmen in het buitenland etc.
  • achtergrondinformatie over zeer uiteenlopende onderwerpen;
  • columns en analyses waarin diverse auteurs hun visie op onderwerpen die betrekking hebben op verkiezingen, kandidaten, verkiezingsgeschiedenis en politieke partijen.

Over de website

De website is een initiatief van PDC. PDC verzorgde het functionele ontwerp, de bouw van de website en de onderliggende databases. De centrale redactie van PDC werkt vanuit diverse disciplines (waaronder staatsrecht en parlementaire geschiedenis) dagelijks aan de betrouwbaarheid en actualiteit van de geboden informatie. De opgenomen biografieën maken onderdeel uit van het het biografisch archief van PDC.

PDC onderhoudt deze website voor iedereen die in de Nederlandse landelijke politiek is geïnteresseerd. Dat doet PDC niet alleen voor journalisten, ambtenaren en politici, maar ook voor burgers en, vooral, kiezers.