Redactie Europa-nu.nl klaar voor nieuwe jaar dankzij controledata

2 januari 2014

 

In de Europese Unie verandert er rond de jaarwisseling vaak een hoop. Zo wordt nieuwe regelgeving van kracht, of treedt een land toe tot de eurozone. Deze wijzigingen worden vaak al eerder in het jaar, of zelfs jaren eerder, in het nieuws aangekondigd. Al deze zaken moeten, wanneer zij ingaan, ook in achtergrondartikelen worden verwerkt door de redactie van europa-nu.nl. Met alle wijzigingen die voorbij komen is het lastig deze allemaal te onthouden. Daarom maakt de redactie van europa-nu.nl gebruik van harde en zachte controledata.

Harde controledata

In het contentmanagementsysteem van EuropaNu kan bij een specifieke pagina worden aangegeven wanneer er wat voor soort veranderingen plaatsvinden. Redacteuren voeren een datum in met daarbij een boodschap, zodat ook een andere redacteur de wijziging op de betreffende datum kan verwerken. Zodra deze deadline nadert, wordt de redactie automatisch geattendeerd. De harde controledatum wordt bijvoorbeeld gebruikt als er een nieuw voorzitterschap van de EU start, als een nieuw land lid wordt van de EU, of bij een aanstaande belangrijke stemming in het Europees Parlement.

Zachte controledata

Voor andere pagina's is het handig om meerdere keren per jaar te controleren of de inhoud ervan nog klopt. Het gaat dan om pagina's waarin lopend beleid wordt uitgelegd, zoals het landbouwbeleid. Nieuws dat over het onderwerp is binnengekomen, maar dat nog niet in de achtergrondartikelen is verwerkt, kan dan met zo min mogelijk vertraging worden opgenomen. Zo blijven de pagina's van europa-nu.nl altijd actueel. Een redacteur kan zelf aangeven hoe vaak een bepaalde pagina moet worden gecontroleerd (maandelijks, elk half jaar etc.) en wordt er vanzelf op geattendeerd als het weer tijd is om de pagina na te kijken.

Voor andere klanten

De techniek achter deze controledata is beschikbaar voor alle klanten van PDC. De redactie-instrumenten voorzien in het aangeven van harde en zachte controledata, waarmee klanten voor zichzelf belangrijke momenten kunnen markeren waarop actie moet worden ondernomen.

Meer informatie over controledata

Wilt u meer weten over controledata? Neem dan contact op met Hans Nielen via hn101@pdc.nl of via 070-3560238.