PDC vernieuwt Examenblad.nl voor het CvTE

7 september 2016

 

Vandaag is de vernieuwde site Examenblad.nl online gegaan. Examenblad.nl is de officiƫle website over de centrale examens in het voortgezet onderwijs. PDC heeft de nieuwe site in opdracht van het College voor Toetsen en Examens (het CvTE) in een korte doorlooptijd gebouwd en is betrokken bij het redactioneel beheer.

De afgelopen maanden hebben examensecretarissen op middelbare scholen (de primaire doelgroep van de site) en verschillende betrokkenen in de examenketen input geleverd, die is meegenomen bij de bouw. Dat heeft bijvoorbeeld geleid tot verbetering van de zoekfunctie op de site, waarmee nu ook 'full text' gezocht kan worden. Ook is een schooltypefilter toegevoegd, waarmee examensecretarissen de site nog beter kunnen filteren op voor hen relevante informatie.

Het nieuwe Examenblad.nl sluit qua vormgeving aan bij de huisstijl van de Rijksoverheid en voldoet aan de eisen voor gebruik op mobiel en tablet, doordat de site responsive is gebouwd. Ook is de informatie op de site nu nog completer, doordat informatie die eerst op de corporate site van het CvTE stond op Examenblad.nl is toegevoegd. Daarmee is op Examenblad.nl nu alle relevante informatie te vinden over de centrale examens en de rekentoets vo.