PDC organiseert succesvol debat over gemeenteraadsverkiezingen

11 februari 2014

 

Gemeenten zouden een belangrijke rol moeten spelen bij het herstel van het vertrouwen in de politiek. Dit was de conclusie van het debat over de relatie tussen de gemeenteraadsverkiezingen en nationale politiek. PDC organiseerde dit debat op 5 februari namens het Montesquieu Instituut.

Na een inleiding van Simon Otjes (wetenschappelijk medewerker Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen), gingen CDA-partijvoorzitter Ruth Peetoom, GroenLinks-partijvoorzitter Rik Grashoff en de Wassenaarse VVD-fractievoorzitter Anouk van Eekelen met elkaar in debat. 130 belangstellende bezoekers woonden het debat bij.

Democratie in Debat

In samenwerking met Internationaal Perscentrum Nieuwspoort en ProDemos, organiseert PDC - namens het Montesquieu Instituut - maandelijks politieke activiteiten naar aanleiding van actuele gebeurtenissen of interessante thema's. Het debat in Nieuwspoort vindt plaats op de eerste woensdag van de maand. Onder leiding van journalist en presentator Max van Weezel gaan wetenschappers, politici en journalisten met elkaar in debat over actuele, veelbesproken en soms controversiële onderwerpen.

De bijdrage van PDC

PDC denkt mee over de inhoud van het debat, benadert de sprekers en neemt de organisatie van het debat voor haar rekening. Daarnaast verzorgt PDC de communicatie rondom het debat. Een belangrijk onderdeel daarvan is de ontwikkeling en het beheer van de sites www.democratieindebat.com en www.montesquieu-instituut.nl. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van het door PDC ontwikkelde nieuwsbriefsysteem en enquêteprogramma om digitale uitnodigingen en evaluatieformulieren te versturen.