PDC maakt zich klaar voor bijzondere examencampagne door corona

18 december 2020

 

Deze week publiceerde het ministerie van Onderwijs de coronamaatregelen voor de centrale examens in het voortgezet onderwijs voor 2021. PDC beheert de officiële overheidswebsite over examens in het voortgezet onderwijs, Examenblad.nl. Voor deze website verzorgt PDC zowel de techniek als de redactie. Bij de publicatie was het dus even alle hens aan dek.

Bijzondere situatie

De coronamaatregelen in de centrale examens zijn door PDC op verschillende manieren ontsloten op Examenblad.nl. Op de homepage en andere relevante pagina's verzorgde PDC een coronablok, in de officiële robijnrode coronakleur van de Rijksoverheid. Op die manier sluit PDC aan bij de officiële richtlijnen voor overheidscommunicatie over COVID-19. Zo worden gebruikers van de website, vooral bestaande uit functionarissen van middelbare scholen, direct geattendeerd op de bijzondere situatie dit examenjaar.

Op de hoogte

PDC plaatste de coronamaatregelen in de centrale examens op 16 december in een nieuwsbericht, inclusief Kamerbrief, servicedocument voor scholen en een handreiking voor exameninering in 2021 op de homepage. Via het geavanceerde mailsysteem van Examenblad.nl, ontwikkeld door PDC, werden bovendien 30.000 examenfunctionarissen op de hoogte gebracht van deze maatregelen.

Informatiehub

De komende periode is PDC druk met het klaarmaken van de informatiehub voor de bijzondere examencampagne. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om een nieuwe systematiek van de informatiepagina's over examens, aanpassingen aan het examenrooster en een speciale Q&A over corona. Centraal staat echter een corona-aanvulling op de Septembermededeling, het draaiboek voor scholen tijdens de centrale examens.

Onmisbare schakel

PDC is al meer dan 15 jaar betrokken bij de informatievoorziening rond de centrale examens vanuit het CvTE. Examenblad.nl is als informatiehub al jarenlang een onmisbare schakel in de keten van de eindexamens in het voortgezet onderwijs. Met miljoenen bezoekers per jaar weten zowel docenten als leerlingen de website goed te vinden.