PDC levert gegevens voor De Nieuws BV

19 december 2017

 

Dinsdagmiddag om 13:00 uur werden in het radioprogramma 'De Nieuws BV' de Kamerleden die het afgelopen jaar de meeste vragen stelden en de meeste moties indienden bekend gemaakt. PDC leverde gegevens hiervoor.

 

Real Time Research

PDC beschikt over een uitgebreide database met gegevens over parlementaire activiteiten van Kamerleden en Europarlementariƫrs. Deze gegevens zijn beschikbaar voor journalistiek en wetenschappelijk onderzoek.

Parlementaire Staat

PDC maakt bijvoorbeeld voor het Montesquieu Instituut regelmatig een Parlementaire Staat van een parlementariƫr. Met behulp van de Parlementaire Monitor wordt gekeken naar het aantal woordvoerderschappen, Kamervragen, amendementen en moties van Kamerleden.

Hoe effectief zijn zij geweest in vergelijking met hun partijgenoten in dezelfde periode? Of hoe doen bepaalde fracties het ten opzichte van andere?

Onderzoeken

Onderzoekers van verschillende universiteiten weten PDC te vinden bij allerlei onderzoeken met een parlementair-historische component. Zo leverde PDC een flinke bijdrage aan de onlangs gelanceerde online portal Socialezekerheidsstelsel.nl