PDC kennis en expertise veelgevraagd bij verkiezingen

15 maart 2021

 

Vandaag mochten de eerste mensen hun stem uitbrengen voor een nieuwe Tweede Kamer. In diverse landelijke media werden de expertise van PDC en de gegevens in het biografisch archief gebruikt om de gebeurtenissen rond de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 te duiden en analyseren.

Zo verwijst NOS op3 in ' de grootste partijen uitgelegd ' op Youtube naar informatie van TKverkiezingen.com voor informatie over de kandidaten. Daarnaast wordt er verwezen naar Parlement.com voor uitleg van gebruikte begrippen.

Ook de Volkskrant gebruikt onder andere de analyses op TKverkiezingen.com voor een artikel over de hoge opleidingsgraad van de Tweede Kamerleden: Waarom er straks weer amper mbo’ers in de Tweede Kamer zitten (en hoe we dat kunnen voorkomen)

Op op Nu.nl en bij De Correspondent waren artikelen te lezen over Kamerleden met een migratieachtergrond:

Aantal Kamerleden met een migratieachtergrond lijkt te stijgen na verkiezingen (nu.nl) en Van de 132 kandidaten met een migratieachtergrond zijn er slechts 20 verkiesbaar (de Correspondent). Ook hiervoor werden onder andere gegevens van TKverkiezingen.com gebruikt.

Bert van den Braak, hoogleraar parlementaire geschiedenis, liet in diverse media zijn licht schijnen over de verkiezingen en de uniciteit van de omstandigheden waarin deze gehouden worden. Zo lichtte hij op NPO radio1 de geringe aandacht van de huidige Kamer voor wetgeving toe: Tweede Kamer had nog nooit zo weinig tijd en aandacht voor wetgeving. Daarnaast was Bert onder andere te vinden in:

De Groene Amsterdammer, 11 maart 2021: Wat geeft de wetgever om de wetten

NOS.nl 10 maart 2021: Uitglijders of uitblinkers: wat kunnen we nog verwachten in de campagne?