PDC bouwt website over Europese verkiezingen 2014

8 januari 2014

 

PDC heeft het initiatief genomen tot het bouwen van de website europeseverkiezingen.com. Deze site biedt de kiezer onafhankelijke en actuele informatie over de verkiezingen van het Europees Parlement op 22 mei 2014. De redacteuren van Europa Nu en Parlement & Politiek, sites die door PDC ontwikkeld zijn en beheerd worden, hebben de verkiezingssite inhoudelijk ingevuld.

Belangrijk

De burgers van alle EU-lidstaten kiezen in mei 2014 rechtstreeks de leden van het Europees Parlement en geven daarmee de richting van de Europese besluitvorming aan. Het Europees Parlement beslist namelijk mee over vrijwel alle Europese regelgeving, waardoor de samenstelling van het Europees Parlement bepalend is voor het al dan niet kunnen doorvoeren van maatregelen. Ook is de uitslag van invloed op de benoeming van de voorzitter voor de Europese Commissie.

Eigen karakter

Uitgangspunt voor de europeseverkiezingen.com was het format van Europa Nu. Daarnaast wordt met de grotendeels overeenkomstige navigatie en invulling van de site de gebruiksvriendelijkheid van Europa Nu ook voor deze site benut. Tegelijkertijd wil het PDC met een speciaal ontwikkeld ontwerp het eigen karakter van de site benadrukken. Zo is voor een ander kleurenpalet gekozen, waarbij de kleuren van het Europees Parlement en de officiële verkiezingscampagne gebruikt zijn.

Responsive design

Dankzij het gebruik van responsive webdesign is de site goed toegankelijk op verschillende types device, van PC tot tablet en smartphone. Dit om gebruikers een optimale webervaring te laten beleven. Tot slot laden de pagina's snel door het gebruik van webfonts en het opbouwen van grafische elementen met html/css.

Meer weten?