Parlementair jaar 2019: bijzondere debatten, weinig wetgeving

30 januari 2020

 

2019 werd als parlementair jaar meer gekenmerkt door opmerkelijke debatten dan door grote wetgevende resultaten. Initiatieven voor wetgeving kwamen, net als in 2018, vaker van Kamerleden. De Wet arbeidsmarkt in balans en de Klimaatwet zijn hiervan sprekende voorbeelden. Dit concludeert Prof.Dr. Bert van den Braak in de meest recente uitgave van De Hofvijver.

De Hofvijver

De Hofvijver is een maandelijkse nieuwsbrief van het Montesquieu Instituut, met nieuws en achtergronden uit Den Haag en Brussel. De redactie van De Hofvijver wordt gevormd door medewerkers van PDC en de uitgave wordt maandelijks opgesteld en verzonden met het instrumentarium van PDC.

Real Time Research

Het artikel over het parlementaire jaar 2019 kwam tot stand aan de hand van parlementaire cijfers van PDC. Deze werden verzameld door middel van ons Real Time Researchprogramma en het biografisch archief.

Naast deze bijdrage vindt u in De Hofvijver onder andere stukken over de Christen-democratische kroonprinsen, de Brexit en de activiteit van Kamerleden die uit hun functie stappen.