Parlement.com: Tweede Kamer in 2021 veel actiever dan in 2017

27 september 2021

 

De nieuwe Tweede Kamer toonde in het eerste half jaar van de huidige zittingsperiode veel meer activiteit dan in dezelfde periode in 2017. De parlementsleden dienden meer moties en amendementen in en stelden meer Kamervragen. Deze stijging is zelfs spectaculair te noemen. Dit schrijft Parlement.com in een analyse waarin de activiteiten van de Tweede Kamer uit de twee perioden in de verkiezingsjaren 2017 en 2021 vergeleken worden.

Hèt online naslagwerk

Parlement.com is in de ruim 20 jaar van zijn bestaan, uitgegroeid tot hét online naslagwerk over alles wat met parlement en politiek te maken heeft. De website publiceert regelmatig analyses over de landelijke politiek en politici. De website wordt dagelijks geactualiseerd door de centrale redactie van PDC.

Uniek

Met deze analyses toont PDC waar het toe in staat is wanneer de redactionele vaardigheden van de centrale redactie worden gecombineerd met het Real Time research instrumentarium en PDC's unieke biografisch archief. Ook in PDC's Parlementaire Monitor komen deze elementen samen. Hiermee is de gebruiker altijd op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen én de processen die hiertoe geleid hebben.