EuropaPoort.nl vernieuwd

15 november 2018

 

De Eerste Kamer nam donderdag 15 november de vernieuwde website EuropaPoort in gebruik. EuropaPoort bevat onder meer dossiers, nieuwsberichten en achtergrondinformatie over de Europese activiteiten van de Eerste Kamer. Op EuropaPoort is de stand van zaken van aanhangige Europese voorstellen goed te volgen via onder meer dossiers en berichtgeving daarover. Ook de Europese werkwijze van de Eerste Kamer wordt toegelicht.

Toegankelijker

De inhoud is nog beter toegankelijk voor mobiele apparaten en de site maakt meer gebruik van beeldmateriaal. Op de homepage is de belangrijkste informatie beter zichtbaar gemaakt. De nieuwe website maakt gebruik van de nieuwste technieken op het gebied van 'responsive design'. Hierdoor past de website zich beter aan het formaat beeldscherm van de gebruiker aan. Bijvoorbeeld bij een smartphone of tablet.

Beter leesbaar

De teksten zijn beter leesbaar door het gebruik van een ander en groter lettertype en door het toepassen van een consequente afstand tussen de verschillende regels. Verder laadt de nieuwe site sneller en kunnen afbeeldingen scherper worden weergegeven.

Nauwe samenwerking

PDC realiseerde de vernieuwing van de website in nauwe samenwerking met het Centraal Informatiepunt (CIP) van de Eerste Kamer en Corps ontwerpers.