Europalezing over cultureel erfgoed in conflictsituaties

28 april 2016

 

De 14e editie van de Europalezing wordt gehouden op maandag 13 juni in de Kloosterkerk te Den Haag. De Europalezing is een jaarlijks terugkerend evenement over de betekenis van Europa. Het thema van de lezing dit jaar is de bescherming van cultureel erfgoed in (gewapend) conflict situaties.

Sprekers

Één van de sprekers is Irina Bokova, directeur van UNESCO en officieel kandidaat voor positie van secretaris-generaal van de VN. Andere sprekers zijn Silvia Fernández de Gurmendi, voorzitter van het Internationaal strafhof (ICC) en Sada Mire, archeologe uit Somaliland.

Aanmelden en registreren

De ervaring van PDC met het creëren, verrijken en verspreiden van digitale informatie is van toegevoegde waarde voor het organiseren van de Europalezing. PDC heeft onder andere de website www.europelecture.com opgezet. Het aanmeld- en registratieproces voor de lezing verloopt via een online formulier en het instrumentarium van PDC. Een persoonlijk e-ticket wordt na aanmelding automatisch per e-mail toegestuurd. Ook het uitnodigingsbeleid voorafgaand aan het event wordt verzorgd door PDC.

Promotie

PDC is ook betrokken bij de promotie van het evenement. Zo is het systeem dat wordt gebruikt voor de campagnemailings speciaal ontworpen door de PDC-programmeurs. Bovendien stellen de experts van PDC hun kennis en vaardigheden ter beschikking als de organisatie van de Europalezing een technisch probleem ondervindt. De technieken en experts van PDC zijn onmisbaar bij het realiseren van zo'n grootschalig publiek evenement.