Europa Nu bij Zondag met Lubach

6 april 2020

 

In het satirische programma Zondag met Lubach van 5 april werd aandacht besteed aan de gevolgen van de coronacrisis en de rol van het Europees Stabiliteitsmechanisme (ESM) daarbij. Hiervoor werd een pagina van de PDC-website Europa Nu gebruikt.

Europa Nu is sinds 2006 dé ingang voor burgers die meer over Europa willen weten en voor professionals die goed op de hoogte willen blijven. De site geeft op duidelijke, betrouwbare en objectieve wijze informatie over de Europese Unie. Dit gebeurt door middel van nieuws, agendapunten en achtergronden.

Deze website is een initiatief van PDC. In het verleden zijn ook het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Nederland, de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland en het Ministerie van Buitenlandse Zaken bij het project betrokken geweest. De kosten komen nu voor eigen rekening van PDC, dat deze site mede onderhoudt in het kader van zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid.

PDC is verantwoordelijk voor het ontwerp en de technische realisatie van Europa Nu. Verder verzorgt PDC de redactie: dagelijks zijn verschillende redacteuren bezig nieuws op de juiste plekken op de site te laten verschijnen. Ook wordt dit nieuws door de redactie van de juiste context voorzien.