Debat georganiseerd door PDC uitgezonden op NPO Politiek

9 maart 2016

 

De televisiezender NPO Politiek heeft het door PDC georganiseerde debat 'Het Oekraïne-referendum onder de loep' uitgezonden. Op 2 maart 2016 organiseerde PDC namens het Montesquieu Instituut een debat over het referendum over het EU-associatieverdrag met Oekraïne.

Na een inleiding van Wytze van der Woude (universitair docent staats- en bestuursrecht), gingen Han ten Broeke (Tweede Kamerlid VVD), Kees Verhoeven (Tweede Kamerlid D66) en Thierry Baudet (initiatiefnemer van GeenPeil) met elkaar in debat. De panelleden gingen zowel in op de inhoud van het associatieakkoord als op bijbehorende geopolitieke vraagstukken.

Er was grote belangstelling voor het debat: ruim 200 bezoekers woonden het debat bij en velen hebben het debat teruggekeken via de Montesquieu website.

Democratie in Debat

In samenwerking met Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, ProDemos en het Filmhuis Den Haag, organiseert PDC - namens het Montesquieu Instituut - maandelijks politieke activiteiten naar aanleiding van actuele gebeurtenissen of interessante thema's.

Het actualiteitendebat vindt plaats op de eerste woensdag van de maand in Nieuwspoort. Onder leiding van journalist en presentator Max van Weezel gaan wetenschappers, politici en journalisten met elkaar in debat over actuele, veelbesproken en soms controversiële onderwerpen.

De bijdrage van PDC

PDC denkt mee over de inhoud van het debat, benadert de sprekers en neemt de organisatie van het debat voor haar rekening. Daarnaast verzorgt PDC de communicatie rondom het debat. Een belangrijk onderdeel daarvan is de ontwikkeling en het beheer van de website www.montesquieu-instituut.nl en de sociale mediakanalen van het Montesquieu Instituut. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van het door PDC ontwikkelde nieuwsbriefsysteem en enquêteprogramma om digitale uitnodigingen en evaluatieformulieren te versturen.