Stage programmeur

Wij zijn op zoek naar enthousiaste, leergierige programmeurs die stage willen lopen bij PDC.

Wij ontwikkelen, bouwen en onderhouden complexe websites voor verschillende - vaak grote - opdrachtgevers. Het gaat meestal om sites waarop een grote hoeveelheid informatiemodules in een heldere structuur worden ondergebracht. Wij ontwikkelen daarvoor eigen software, die we voortdurend uitbreiden en verfijnen om die op maat toe te kunnen passen.

Tijdens je stage maak je kennis met het ontwerpen, implementeren en uitbreiden van applicaties voor diverse sites. Momenteel zijn we op zoek naar een stagiair die een belangrijke bijdrage moet leveren aan het uitbreiden aan voorzieningen voor enkele (Europese) sites.

Afhankelijk van opleiding en mogelijkheden kan ook onderzoek worden gedaan naar nieuwe toepassingen en /of oplossingen.

Wat doet PDC

PDC ontwikkelt websites en webbased toepassingen. Wij werken in interdisciplinaire teams om dat je alleen met elkaar tot goede en hanteerbare oplossingen komt. Onze opdrachtgevers komen uit profit en non-profit organisaties.

PDC bestaat sinds 1974 en heeft een zeer lange ervaring met het digitaal beschikbaar maken van informatie. Zo maakten wij de eerste website van de Belastingdienst toen de WWW-hype (1996) opkwam. Wij zijn een relatief kleine organisatie (rond 25 personen) waarbinnen met veel enthousiasme wordt gewerkt aan technische, instrumentele en redactionele internetapplicaties.

Jouw rol bij PDC

Je werkt -onder begeleiding van een ervaren programmeur- mee aan het onderhouden en uitbreiden van de bij PDC in gebruik zijnde programmatuur.

Concrete activiteiten kunnen zijn :

  • ontwikkelen en onderhouden van bots om databases bij te werken met relevante (publieke) informatie op het web.
  • opzetten van programma's en databases voor verwerking van informatie van de bots
  • zorgen dat informatie van de bots zichtbaar wordt in applicaties
  • documenteren van de aanvullingen op het instrumentarium waaraan gewerkt wordt
  • meewerken aan bouw en onderhoud (van delen) van sites

Het profiel

Zowel studenten met een specifiek IT, Informatica of ICT opleiding op HBO of Universitair niveau komen in aanmerking. Belangrijk is vooral dat er serieuze belangstelling voor programmering en ontwikkelingen op internet vlak bestaat.

Kandidaten moeten voldoen aan de volgende eisen:

  • hoogwaardig kennis- en denkniveau op hbo- of universitaire niveau
  • redelijke communicatieve vaardigheden
  • ervaring met of kennis van een programmeertaal als Javascript of PHP
  • teamspeler die resultaatgericht wil werken
  • zorgvuldigheid en doorzettingsvermogen.

Afhankelijk van de opleiding en de eisen die de studie stelt aan de stage worden per stagiair afspraken gemaakt.

Wat kan PDC bieden

Een boeiende stage in een collegiale werkomgeving met voldoende persoonlijke begeleiding. Bij PDC tref je niet alleen plezierige collega's maar ook een innovatieve en interactieve omgeving waarin feedback en uitwisseling van ideeën essentieel zijn voor de kwaliteit van ons werk.

Via de stage kom je met veel facetten van het milieu en internet in aanraking. Ook maak je kennis met een bedrijfsmatige professionele werkomgeving die waar mogelijk ook maatschappelijk een meerwaarde wil hebben. Er zijn veel mogelijkheden om je verder te ontplooien en te leren.

Voor de stage krijg je een stagevergoeding.

Ervaringen van stagiairs

In het derde jaar van de opleiding Informatica van de Hogeschool Inholland Haarlem is het de bedoeling dat de studenten een oriëntatie stage lopen van 21 weken. Na gecontacteerd te zijn door studentenbureau over een unieke stage, ging ik naar Den Haag voor een gesprek en was het meteen raak, ik had een leuke programmeer stageplek gevonden!

De procedure

Kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek, waarin je kennismaakt met je toekomstige stagebegeleider. In het gesprek komen de taken, maar ook eventuele ideeën die je zelf hebt, aan de orde. Ook het maken van een test is een onderdeel van de procedure.

Belangstelling?

Neem dan contact op met Liesbeth Weijs en stuur een uitgebreid curriculum vitae en motivatie wat jou bij PDC aantrekt. (e-mail: li105@pdc.nl)