Het raadsel van Rogelio, student Communicatie en Multimedia Design

Voor mij was het een raadsel. Visual Designer of Front-end Developer, wat vind ik het leukst om te doen? Om deze vraag te beantwoorden ging ik op zoek naar een bedrijf waarbij de werkzaamheden breed waren en ik van beide richtingen de smaak te pakken kon krijgen. Dat is uiteindelijk een stage bij PDC geworden.

Opdrachten

De opdrachten die je krijgt zijn heel divers. Zo kan het voorkomen dat je een herontwerp voor een webpagina aan het maken bent, je het voorblad van een jaarverslag ontwerpt of een nieuwe ontwerp maakt voor een flyer. Naast bezig zijn met ontwerpen werk je ook aan het ontwikkelen van je gemaakte herontwerpen. Dit gebeurt voornamelijk met HTML & CSS. Je krijgt te maken met dingen als Responsive design, Flexbox, Foundation, Sass en nog meer. Je doet dus over een breed gebied kennis op en werkt mee aan de ontwikkeling van verschillende websites. Zo heb ik bijvoorbeeld voor de Parlementaire Monitor het één en ander gedaan maar kwamen ook opdrachten met betrekking tot de Eerste Kamer website regelmatig voorbij.

Begeleiding

Je kunt altijd terecht bij je stagebegeleider voor een duwtje in de goede richting, maar over het algemeen leer je het meest door het zelf te doen. Je krijgt daarom niet altijd kant en klaar het antwoord voor je kiezen. Overigens wordt je niet aan je lot over gelaten. Zit je op een gegeven moment vast zal je begeleider je vooruit helpen. Verder kan het ook heel goed voorkomen dat je samen met je begeleider werkt aan het oplossen van een probleem. Naast dat de stagebegeleider je goed ondersteund kun je gemakkelijk bij je collega's langslopen als je vragen hebt of ergens mee zit maar natuurlijk ook voor een gezellig babbeltje.

Leerervaring

Mijn tijd bij PDC was erg leerzaam en plezierig. Ik heb veel geleerd over nieuwe technieken maar ook over programma's zoals Illustrator en Photoshop. Ook heb ik over mezelf het één en ander geleerd, met name over wat ik leuk en minder leuk vind om te doen. De combinatie van Visual Design en Front-end Development lijkt goed te werken voor mij, de variatie houdt het werk dynamisch en interessant omdat je in verschillende fases actief bezig bent.

Ik kan een stage bij PDC zeker aanraden. Je leert veel op verschillende gebieden. Vooral als je nog niet zo goed weet welke richting je later op wilt of als je een voorkeur hebt voor Front-end werk is PDC misschien wel de juiste keus voor jou.