Ervaringen van Wesley, student MBO ICT Beheer

Voor mijn opleiding MBO Medewerker Beheer ICT was ik op zoek naar een stagebedrijf. Op advies van mijn stagedocent heb ik gesolliciteerd bij PDC. Ik had een E-mail gestuurd met mijn CV en kort daarna kreeg ik een uitnodiging terug.

Bij binnenkomst werd ik vriendelijk ontvangen en vervolgens begeleid naar de vergaderzaal van het Montesquieu Instituut. Na het intake gesprek en een korte test te hebben gemaakt had ik een goed gevoel over het geheel. De volgende dag had ik laten weten dat graag stage zou willen lopen bij PDC en twee weken later begon mijn eerste stagedag.

Werkzaamheden

Tijdens mijn stage bij PDC heb ik veel verschillende werkzaamheden verricht. Door deze grote verscheidenheid heb ik nooit de kans gekregen om me te vervelen. Ik heb grote en kleine acties gehad zoals het uitvoeren van een onderzoek naar het maken van pod/webcasts en het implementeren hiervan tot het vervangen van defecte toetsenborden.

Office Management

Tijdens mijn stage heb ik deel uitgemaakt van het Office Management afgekort OM. Het merendeel van de werkzaamheden tijdens een OM dienst is het opnemen van de externe telefoontjes en deze doorverbinden naar de juiste personen. Daarnaast heb je ook nog andere taken die je afgaat aan de hand van een checklist. Zoals het testen van de nieuwsbrief manager en het verwerken van in- en uitgaande post.

Een absolute aanrader!

Bij PDC werk je met vriendelijke collega's die je graag te hulp schieten en motiveren. Daarnaast word je als stagiair erg betrokken en doe je mee met lunches en borrels. Kortom PDC is een veelzijdig stagebedrijf met een gezellige werkomgeving waar toch hard wordt gewerkt. Een absolute aanrader dus!