Annita's stageverhaal

Ik heb mijn managementstage gelopen bij PDC. De vacature vond ik via het stagebureau FM aan de Haagse Hogeschool. Volgens hen is PDC als stagebedrijf een zeer goede keus. Diezelfde dag had ik telefonisch contact met PDC opgenomen. Een motivatiebrief, sollicitatiegesprek en een telefoontje met de toenmalige stagiair FM later, had ik het idee mijn ideale stagebedrijf gevonden te hebben. Ik verheugde me ontzettend op de stagedagen bij PDC.

Eerste indruk

Onderweg naar mijn eerste stagedag was ik lichtelijk nerveus. Hoe zou mijn dag gaan verlopen en hoe zouden mijn collega's zijn? Bij PDC aangekomen werd ik hartelijk ontvangen wat mijn zenuwen al gauw drukte. Na deze dag had ik de indruk dat de mensen die hier werken dat doen met veel plezier. Dag twee was in dat opzicht niet veel anders en sindsdien zijn de dagen alleen maar fijner geworden. De indruk die ik had gekregen op dag één is nooit veranderd. Mijn eerste indruk bleek een feit: PDC'ers hebben plezier in hun werk!

Taken

Tijdens mijn stage bij PDC heb ik onderzoek gedaan naar de mogelijkheden tot het verschaffen van een mobiliteitsbudget. Een hele uitdagende opdracht, waarbij zowel werkgever- als werknemer benefits centraal stonden en waarbij van mij een helicopterview werd verlangd. Deze opdracht had namelijk invloed op andere regelingen, iets waar ik rekening mee diende te houden.

Afwisseling

Naast mijn onderzoek heb ik vrijwel dagelijks het office management ondersteund. Van het beantwoorden van de telefoon, maken van roosters, onderzoeken van het ziekteverzuim tot het geven van telefoontrainingen. Ook draaide ik mee in een aantal projecten. Mijn rol hierin varieerde, afhankelijk van mijn kwaliteiten.

Groeien

PDC benut namelijk waar je goed in bent, zodat je daarin verder kunt groeien en jij voor PDC van toegevoegde waarde bent. Stage lopen bij PDC betekent het hebben van afwisselende werkzaamheden, het leveren van een nuttige bijdrage aan het geheel en het krijgen én nemen van verantwoordelijkheden.

Begeleiding

PDC besteedt veel aandacht aan de begeleiding van stagiairs. Vragen kunnen altijd worden gesteld, zowel aan directe collega's als het management. Binnen PDC kennen we geen diepgewortelde hiërarchische lijnen, geen overvolle agenda's en geen moeilijke informatieverschaffing. PDC'ers helpen elkaar, ongeacht of ze stagiair, werknemer of manager zijn. Er vonden bovendien regelmatig voortgangsgesprekken en evaluatiegesprekken plaats. In die gesprekken was ruimte voor zowel persoonlijke als projectmatige ontwikkelingen. Door de geweldige begeleiding van PDC heb ik de mogelijkheid gekregen bepaalde kwaliteiten te ontwikkelen die in de rest van mijn carrière absoluut van pas zullen komen.

Het stagebureau FM aan de Haagse Hogeschool heeft gelijk, PDC als stagebedrijf is een absolute aanrader!